Magazin > VIP
19582 ogledov

Zato je Miran Rudan zapustil Pop Design

Miran Rudan Katjuša Karlovini
Za pridobljene izkušnje mu ni žal, a pravi, da je treba iti naprej.

Uspešni in priljubljeni glasbenik Miran Rudan v zadnjem obdobju občinstvo navdušuje z vsako novo izdano pesmijo. S svojim značilnim glasom je pritegnil pozornost že v zasedbi nekdaj zelo priljubljene skupine Rendez-Vous, ki jo je leta 1989 zapustil ter se pridružil skupini Pop Design. Po dveh letih prepevanja v skupini Pop Design se je odločil za solistično glasbeno pot, na kateri je združil moči s skupino Avtomobili, ki ga je spremljala na njegovih številnih nastopih. Nato si je vzel nekaj let premora, se leta 1998 vrnil na glasbeno sceno z zelo uspešnim albumom V srce, na katerem je med drugimi tudi še zdaj priljubljena pesem Laure ni več. Leta 1999 je doživel hudo prometno nesrečo z motorjem, ko je njegovo življenje viselo na nitki.

Leta 2008 so ga ponovno povabili, da se pridruži skupini Pop Design, saj se jim je zdelo primerno in v tistem času zanimivo, da bi znova nastopili v nekdanji zasedbi. Skupaj so vztrajali do leta 2012, ko so se odločili za enoletni premor, Miran Rudan in Matjaž Vlašič pa sta takrat združila moči ter kmalu začela nizati uspešnice. "V času covida je prišlo do vprašanja, kako se bo vse skupaj nadaljevalo. Nekateri člani so imeli željo vrniti Pop Design nazaj v čase izpred 30 let. Meni se to ni zdelo potrebno, kar se je zgodilo se je, in menim, da je pot treba nadaljevati. V letu 2021 smo si podali roke in si rekli, da naj nadaljujejo po svoji poti, Tomaž Zajšek, Tomaž Pavlin - ekipa, ki je bila vedno z nami, in jaz, pa smo šli po svoje," nam pojasni Miran. Od maja leta 2021 nastopa Miran Rudan skupaj s skupino pod imenom, Miran Rudan inDESIGN.

Zdaj je občinstvu postregel z novo pesmijo z naslovom Nekaj najinih stvari in upa, da bo tudi ta pri ljudeh doživela topel sprejem ter jim ob poslušanju polepšala dan.

 

Komentarjev 4
  • expost 21:48 04.marec 2023.

    djdj, Na nebo ni plagiat ampak slovenska priredba nemške Ein Stern (DJ Ötzi).

  • djdj 08:29 04.marec 2023.

    Plagiat katere je pa ta? Na nebo - original https://www.youtube.com/watch?v=oXY8lyOneW4 Zgodovino ostalih že poznamo.