Magazin > VIP
45118 ogledov

Zato je ta Dianin posnetek Charlesu še vedno trn v peti

princesa diana, taj mahal Profimedia
Sama pred največjim simbolom ljubezni ...

11. februarja 1992 je fotograf posnel eno od najbolj legendarnih fotografij britanske princese Diane, ko se je sama usedla na klopco pred Tadž Mahalom, simbolom ljubezni.

Princesa takrat ni bila sama v Indiji, z njo je bil tudi Charles, a njun zakon je bil v globoki krizi. Še istega leta sta sporočila, da se ločujeta. V Indiji sta se sicer še trudila dajati vtis srečnega para, tudi Tadž Mahal bi morala obiskati skupaj.

Fotograf Anwar Hussein je za People povedal, da je Tadž Mahal simbol večne ljubezni. Za svojo soprogo, ki je umrla med porodom, ga je leta 1631 dal zgraditi mogulski šah Džahan. "Pred zaroko sem tam fotografiral tudi Charlesa, ki nam je povedal, da bi nekoč sem rad pripeljal svoje dekle ali bodočo ženo," se spominja Hussein. 

Leta 1992 je Charles na to namero že zdavnaj pozabil. Diana je Tadž Mahal obiskala sama, Charles si je raje ogledal neko arhitekturno šolo.

Diana je v tem zakonu marsikaj pretrpela, a tudi ona je bila z vsemi žavbami namazana. Mojstrsko je znala manipulirati z mediji - to je naredila tudi med obiskom Indije. Izkoristila je trenutek in se z žalostnim obrazom usedla na klopco ter fotografom poklonila dovolj časa, da so ujeli njen zamišljeni obraz in tako svetu dala vedeti, kako zelo je ranjena. "Nismo vedeli, ali bo prišla. Dolgo nas je pustila čakati. Bilo je zelo vroče. Videti je bila žalostna in točno je vedela, kakšno bo sporočilo teh fotografij. Bila je zelo pametna," je še dodal danes 83-letni fotograf. 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.