Magazin > VIP
4377 ogledov

Zato kraljica vedno nosi klobuk

kraljica elizabeta
1/7
Profimedia
Britanska kraljica je znana tudi po svojem izvrstnem okusu za modo.

Kraljica Elizabeta II. že 68 let kraljuje nad Veliko Britanijo in v tem času je na javnih dogodkih svetu pokazala več kot 5000 različnih klobukov. A klobuček ni edina modna stvar, po kateri je znana monarhinja, ki bo drugo leto praznovala 95. rojstni dan.

Elizabeta za javne dogodke ponavadi izbere oblačila zelo opaznih barv. Njena dolgoletna šivilja Angela Kelly je razložila, zakaj. "Kraljica se zaveda, da jo mora videti čim več ljudi, kadar je na poti. Zato večinoma izbiram barve, ki so opazne.“

Klobuček pa je po besedah kraljevega biografa Roberta Laceyja del njene "delovne oprave“. "Lahko bi rekli, da gre za nadomestek za krono." Kraljičina snaha, žena princa Edwarda, Sophie, pa pravi, da kraljica klobuke nosi zato, da bi jo lažje videli, saj njeni višini dodajo še nekaj centimetrov. "Ne pozabite, ko se kraljica nekje pojavi, je množica velika in nekdo se bo lahko pohvalil, da je videl delček njenega klobuka, ko je šla mimo njih,“ je povedala Sophie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.