Magazin > VIP
12468 ogledov

Zato se je žena princa Edwarda distancirala od sina

vojvodinja Sophie Profimedia
Strokovnjakinja za telesno govorice o razlogu za ta korak.

16-letni James se je v družbi staršev, princa Edwarda in njegove soproge Sophie, udeležil svete maše ob veliki noči. Mladi grof Wessexa in njegova štiri leta starejša sestra Louise, ki je veljala za najljubšo vnukinjo pokojnega princa Philipa, ne spadata med vidnejše člane dvora, zato uživata veliko več svobode kot tisti, ki so se zapisali kroni.

Kljub temu se javnost tudi zanju zelo zanima. Nastop družine je pod drobnogled zato vzela strokovnjakinja za telesno govorico Judi James in ugotovila, da se je odnos med mamo in sinom spremenil. Za britanski "Express" je analizirala dinamiko med njima in povedala, da se je vojvodinja že distancirala od svoje "materinske vloge". "Zdi se, da so kraljeve matere dober primer klasičnega starša, katerega naloga je vzgojiti mlade, energične otroke, ki jih nato spodbujajo, da čim prej postanejo neodvisni. To še zlasti velja za sinove."

James je podobno dinamiko opazila tudi med Kate in Georgeem, ki je dopolnil deset let. Ko je mali princ začel nositi obleke, podobne očetovim, sta začela njegova starša nežno zavračati ljubeče geste, kot je na primer držanje za roke. Na ta način naj bi mame spodbujale neodvisnost in samozavest otroka. Ko stopijo koraka nazaj, namreč ne dovolijo, da bi otroka zadrževala strah in želja po zaščiti.

 

Komentarjev 1
  • jakec1575 20:14 01.april 2024.

    tako razvijes samo custveno hendikepiranega potomca, ki ponavadi razvije fobijo, fetis itd.