Magazin > VIP
4206 ogledov

Zato se Trump kraljici ni priklonil

trump, kraljica
1/4
Mnogi so predsednika zaradi tega kritizirali.

Ameriški predsednik Donald Trump in njegova soproga Melania sta začela tridnevni obisk v Veliki Britaniji. Helikopter ju je odložil na zelenici na vrtu Buckinghamske palače, kjer sta ju pričakala princ Charles in Camilla.

Zakaj ju ni najprej pozdravila kraljica? Elizabeta II. je Donalda in Melanio pričakala na terasi. Tradicija veleva, da visoke goste sprejme član kraljeve družine in šele nato kraljica.

Ko je Trump prispel h kraljici, ji je segel v roko, ni pa se priklonil. Tudi Melania ne ... Nekatere je to ujezilo, saj so prepričani, da se predsednik ni držal protokola, a to ne drži. Kot piše na uradni strani dvora, uradnih pravil obnašanja pred kraljico ali drugimi člani kraljeve družine ni, kljub temu se mnogi držijo tradicionalnih smernic, po katerih se ženske pred kraljico narahlo priklonijo, moški pa pokima.


Škandal pred prihodom

Pred letom v Evropo je Trump užalil vojvodinjo Meghan in tudi župana Londona Sadiqa Khana. Po mnenju predsednika ZDA 48-letnik slabo opravlja svoje delo in ga zato spominja na nekompetentnega župana New Yorka. Trump je Khanu zameril, da ni podprl njegovega prihoda na Otok. Njun spor sicer sega v leto 2017, ko se je v Londonu zgodil teroristični napad, na katerega se Khan po Trumpovem mnenju ni primerno odzval, ko je izjavil, da ni razloga za strah.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 2
  • Snežinko 13:36 04.junij 2019.

    Če pustimo ob strani priimke in osebnosti: zakaj bi bila angleška kraljica vredna več od predsednika katerekoli države? Ne vi meni o neki tradiciji...ta slavna "tradicija" je še iz časov, ko je bila Anglija velesila in svetovni zavojevalec in okupator, ...prikaži več takrat so se morali vsi klanjati Angliji. Živimo pa v današnjem času, ne več v časih kraljev, princes in podobnih pravljičnih likov. Naj se prestavijo v današnjost, bo za vse bolje, predvsem pa zanje.