Magazin > VIP
134503 ogledov

Zato si ženske ob ta grob drgnejo genitalije

Victor Noir Profimedia
In to se dogaja tudi sredi belega dne.

Francoski novinar Victor Noir je postal znan šele po svoji smrti. Potem ko ga je 11. januarja 1870 ustrelil in ubil princ Pierre Bonaparte, bratranec francoskega cesarja Napoleona III., je Noir postal simbol nasprotovanja cesarskemu režimu. Njegova grobnica na pokopališču Père Lachaise v Parizu pa je postala simbol plodnosti.

Na grobu leži bronasti kip v naravni velikosti, kot da je pravkar padel pod strelom na ulici in spustil klobuk, ki je upodobljen poleg njega. Kip ima zelo opazno štrlino v predelu Noirjevih hlač. Zaradi tega je postal eden najbolj priljubljenih spomenikov, ki jih ženske obiščejo na znamenitem pokopališču. Mit pravi, da bodo tisti, ki poljubijo kip na ustnice, pustijo rožo v Viktorjevem klobuku in podrgnejo genitalni predel na izboklini, v enem letu imeli večjo plodnost, odlično spolno življenje ali našli moža. Zaradi legende so ti posebni deli kipa sicer precej obrabljeni in sijoči, prav tako pa tudi konice škornjev.

Leta 2004 so okoli groba zgradili ograjo, da bi preprečili, da bi se ženske dotikale kipa, a so jo po številnih protestih podrli.

 

Komentarjev 7
  • Grof 09:52 19.december 2022.

    Pogrešam posnetek, ko se drsa na obliču Marjana Šarca, ..

  • Avatar pantani
    pantani 07:37 19.december 2022.

    Prepih v možganih!!!

  • Kmodri 20:48 18.december 2022.

    Bizarno!