Magazin > VIP
8699 ogledov

Zato stevardese sedijo na rokah, ko vzleti letalo

Stevardesa TikTok
Zdaj je končno jasno!

Če ste kdaj opazovali kabinsko osebje med vzletom letala, ste opazili, da osebje sedi na rokah. Morda ste se spraševali, čemu.

Odgovor je na TikToku podala stevardesa Henny Limm, ki je zaposlena pri filipinski letalski družbi. “Ste se kdaj vprašali, zakaj stevardese med vzletom sedijo na rokah? Temu se reče oporni položaj, ki vključuje varno nošenje varnostnega pasu, vzravnano sedenje, sedenje na rokah z dlanmi navzgor, palcema skupaj in s sproščenimi rokami. Stopala so na tleh,” pojasni Henny v videu.

"Cilj je ohraniti telo v togem položaju, da v primeru nenačrtovanega izrednega dogodka telo čim bolj obranimo pred poškodbami in mu omejimo gibanje, če pride do udarca,” je pojasnila stevardesa, nakar je nekdo komentiral, da je pravzaprav srhljivo, da mora biti kabinsko osebje v vsakem primeru pripravljeno na nesrečo.

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim
 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:52 24.marec 2024.

    Tega pa res še nismo opazili