Magazin > VIP
28 ogledov

Zdravniki Riversove naredili več napak

joan rivers Profimedias
Izsledki ameriške agencije za zdravje so pokazali, da so zdravniki, ki so skrbeli za Joan Rivers, naredili več napak.

V poročilu piše, da so zdravniki klinike Yorkville Endoscopy clinic na Manhattanu, kjer so izvedli poseg, spregledali slabšanje zvezdničinih življenjskih znakov, zato so prepozno ukrepali. Poleg tega Riversove pred posegom niso stehtali, kar bi bilo nujno potrebno, saj je moralo pod narkozo. Tudi odmerka pomirjevala propofol niso dosledno dokumentirali, trdi agencija, ki je tudi potrdila, da Riversova, kot se je namigovalo, ni privolila v poseg, zaradi katerega so nastali zapleti. Klinika je poleg tega kršila lastna pravila, saj v operacijski sobi mobilniki niso dovoljeni (Joanina zdravnica je med posegom z omamljeno komičarko posnela selfie.).

Klinika se je na poročilo že odzvala. Pravijo, da s preiskovalci sodelujejo in da so že uvedli spremembe, s katerimi želijo popraviti napake. Zdravniki, ki so skrbeli za Joan, ne delajo več v kliniki, so še dodali.

Riversova je umrla zaradi poškodb možganov, ki so bile posledica pomanjkanja kisika, do katerega je prišlo med rutinskim posegom na njenih glasilkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.