Magazin > VIP
2159 ogledov

"Že dvakrat sem bila na urgenci"

Maja Čegovnik (Foto: Tina Lagler)
1/5
Žurnal24 main
Maja Čegovnik je z nami spregovorila o incidentu med njo in Mariom Galuničem, ki se je zgodil minulo sredo v Kolodvorski ulici. Pravi, da jo je namerno poškodoval, a ga ima še vedno rada.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?
Mario Galunič me je namerno poškodoval. Ob 10. uri sem pozvonila na njegova vrata in po 15 minutah je odprl. Takoj, ko me je videl, je z vrati močno zaloputnil in mi priščipnil roko. Najprej mi je priščipnil dlan in ko sem ga lepo prosila, naj popusti, je namerno trikrat močno stisnil moj sredinec med vrata. Imam trikratni zlom sredinca. Bila sem na urgenci, kjer so mi oskrbeli roko. To so bile hude, zelo hude bolečine, dobila sem injekcijo v sredinec. Dali so mi mavec in ker mi je naslednji dan tako hudo tekla kri, sem morala mavec zamenjati. Roko imam tako v mavcu že drugič.

Zakaj ste Maria sploh obiskali?
Hotela sem ga vprašati, če je po desetih letih kaj upanja za najino prihodnost. Prvič sem ga obiskala 8. maja na svoj rojstni dan, a ga ni bilo doma. V tem tednu sem mu napisala nekaj pisem, ki jih je moja mama neodprte prejela na naslov stalnega bivališča.

Kaj vam je odvrnil?
Odgovoril mi je z nasiljem. Do mene je bil že večkrat nasilen.

Če trdite, da je bil do vas že večkrat nasilen, zakaj sploh še upate, da bi bil z vami?
Poudarila bi, da sem mu dala pet let miru, a sem se v teh petih letih zelo spremenila in si želim imeti družino, otroke. In dala sem mu priložnost, da mi pokaže, da se je mogoče tudi on kaj spremenil. Pa se očitno ni. Letos sem začela delati v vrtcu v Medvodah in sem v njegovih oddajah začutila, da si mogoče le želi imeti družino.

Zakaj niste poklicali policije?
Nisem iskala težav in nisem pričakovala, da se bo to zgodilo, prišla sem z dobrimi nameni, da se z njim pogovorim prijateljsko. Bila sem zelo šokirana, ko je to naredil. Nisem ga želela prijaviti zato, ker ga imam rada. Sem se pa ob šestih popoldan odločila, da ga prijavim, ker ne želim, da me kdorkoli poškoduje. Ne mene, ne v prihodnosti mojega otroka.

V Slovenskih novciah so napisali, da mu kradete pošto, ga neprestano kličete po telefonu in nadlegujete.
Nikoli ga nisem zasledovala ali nadlegovala, razen s pošiljanjem pisem in sporočil. Nikoli nisem kradla njegove pošte, le za božič sem prebrala eno pismo in ga potem vrnila. Sem poštena in iz poštene verne družine. To, kar pišejo časopisi, je čista laž. In nikoli nisem bila na prisilnem psihiatričnem zdravljenju. Nisem ljubosumna niti nesramna, vsem želim srečo in vse najboljše.

Fotografije poškodbe si lahko ogledate v priloženi galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.