Magazin > VIP
3884 ogledov

Že poznate slovenskega Elvisa?

Oskar Trobec
1/6
osebni arhiv
Skoraj pol stoletja po smrti "kralja rock'n'rolla" njegova priljubljenost ne pojenja.

16. avgusta mineva že 45 let od smrti Elvisa Presleyja, a kot kaže, se je ta "kralj rock'n'rolla" tako usidral v srca številnih, da ga do sedaj še nikomur ni uspelo zasenčiti. Če so v času njegovih nastopov mladenke padale v trans in se mu dobesedno metale v objem, lahko sedaj v miru poslušajo njegovo glasbo ter obujajo spomine, mlajše generacija pa lahko ob poslušanju spoznavajo njegovo glasbo.


Kot se za vsako "zvezdo" spodobi, je tudi Elvis imel ogromno gorečih oboževalcev in nekateri izmed njih so se prelevili tudi v njegove imitatorje. Ob tem seveda ne moremo mimo znamenitega Oskarja Trobca iz Vrtovč na Primorskem, slovenskega Elvisa.

Ob 45. obletnici smrti njegovega velikega idola, nam je povedal: "Povem vam, da sem vedno večji fen Elvisa. Imam muzej, ki je posvečen njemu, v njem sicer nimam cadillaca, je pa v muzeju moj prvi avto Opel Rekord srebrne barve iz leta 1970, moja srebrna puščica. Pred desetimi leti smo postavili tudi Elvisov doprsni kip na dvorišču pred hišo. Čeprav je že toliko časa od njegove smrti, lahko povem, da prihaja v muzej čedalje več ljudi, veliko je tudi kolesarjev. Z različnih koncev pridejo, tudi s sosednje Italije. 15. avgusta zvečer smo imeli pred Elvisovim kipom zbor slovenskega kluba Elvisa Presleyja, ko smo prižgali svečke v njegov spomin."


Oskar ali slovenski Elvis je pred skoraj četrt stoletja obiskal tudi Elvisovo posestvo v Ameriki in tam vzbudil veliko zanimanje. Pred dvajsetimi leti je posnel tudi 30-minutni film z naslovom Videl sem Elvisa. Celo sinu je dal ime po svojem velikem vzorniku in nanj prenesel svojo ljubezen do Elvisa Presleyja. Tako zdaj tudi Oskarjev sin Elvis rad poprime za kitaro ter zaigra in odpoje katero izmed številnih pesmi Elvisa Presleyja. Ko povprašamo Oskarja, katera pesem je pa zanj najljubša, nam pove: "Vse so dobre ... Love me tender, Suspicious minds, Are you lonesome tonight ..." A ga kar ustavimo, saj bi naštevanje predolgo trajalo za tako velikega oboževalca "kralja rock'n'rolla".

 

Komentarjev 1
  • Ender3 10:41 16.avgust 2022.

    Tale Trobec je tudi svojega denarja vreden, skoraj kot, D.Murko..