Magazin > VIP
299 ogledov

"Želeli so, da bi delala več, kot dejansko bom"

Jerca Zajc Šuštaršič Planet TV
Mesec dni in pol pred koncem porodniške se na televizijske ekrane v oddajo Danes na Planet TV vrača nadvse simpatična voditeljica Jerca Zajc. Zaupala nam je, da se vnovičnega vodenja oddaje že zelo veseli, že druga menjava v uredniških vrstah informativne oddaje pa je ne skrbi.

Marsikatera mama bi se prijela za glavo, če bi morala v službo prej od predvidenega konca porodniške, toda Jerci Zajc, voditeljici informativne oddaje Danes na Planet TV, to ne pozvroča večjih preglavic. "Ni take panike, saj se vračam en mesec in pol prej. Najprej smo se pogovarjali, da bi prišla konec marca, po dogovorih smo določili, da bo zdaj to 16. marec. Trenutno sem v nekem takem zmedenem stanju. Ponoči se kdaj zbudim in imam nočne more, kako bodo otroci brez mene, po drugi strani pa sem bila že večkrat na Planet TV, srečala tiste, s katerimi sem včasih že delala in spoznala nove sodelavce, ki so me zelo lepo sprejeli," z veseljem pove Jerca in doda, da jo je skrbelo, kako bo po letu dni, ko se lahko v ekipi pojavijo novi ljudje.

Kot pravi, sta dobra ekipa in kemija zelo pomembni pri delu, ki ga opravlja. "Je pa res, da smo našli neko srednjo pot, saj so želeli, da bi delala več, kot bom dejansko delala. Tri do štiri dni na teden dela se mi zdi za zdaj maksimalno dovolj za nekoga, ki ima doma 10-mesečnega dojenčka in eno malce starejšo punčko," pravi mama štiri leta stare Viktorie in 9-mesečne Glorie. Starejša je v vrtcu, mlajša pa bo lahko ta čas, ko bo Jerca v službi, v varstvu pri njenih starših.

Tudi tretja menjava odgovornega urednika oddaje v enem letu in delo pod okriljem novega urednika Tomaža Peroviča je ne skrbita: "Vem, da je za novinarje to stresno, so pa tudi pozitivne strani tega. Novinarji tako lahko spoznavajo delo različnih ljudi, ki  imajo ogromno uredniških izkušenj. To ni nujno slabo, je pa dejstvo, da na to nimamo vpliva. Jaz sem profesionalka in sem prepričana, da to kar delam, delam dobro. Rada imam jasna navodila in urednika, ki reče 'takole je, tako bo' in se tega drži. Najhuje je tam, kjer ni reda. V teh letih sem se že naučila, da ne glede na to, kdo je nad mano, poslušam, kaj ima povedati, malo selekcioniram, malo se poskušam prilagoditi po sebi. To je služba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.