Magazin > VIP
20390 ogledov

Žena o Marjanu Šarcu: To včasih pomeni, da pregori, in takrat vem, da rabi čas zase

marjan Šarec, žena
Barbara Iskra Šarec, soproga predsedniškega kandidata Marjana Šarca, tudi o tem, katera partnerjeva lastnost jo najbolj moti in kam bi peljala Melanio Trump, če bi prišla na državniški obisk.

Barbari Iskra Šarec, profesorici italijanskega in slovenskega jezika, smo zastavili nekaj vprašanj o njenem soprogu, predsedniškem kandidatu Marjanu Šarcu. Med drugim nam je razkrila, kje je potekal njun prvi zmenek in o čem se najpogosteje prepirata. Par ima sicer dve hčerki, 5-letno Gabrijelo in 7-letno Vivijane.

Naštejte tri lastnosti, s katerimi vas je partner očaral?
Barbara Iskra Šarec: Očarala me je njegova preprostost, smisel za humor in njegova pripravljenost pomagati drugemu, kar dokazuje tudi kot gasilec in kot župan.

Kako se spominjate prvega zmenka? Kdo je bil bolj živčen?
Barbara Iskra Šarec: Prvi zmenek je bil ogled predstave v Cankarjevem domu, 4. februarja 2001.

Kdo v vajinem domu "nosi hlače"?
Barbara Iskra Šarec: Najin odnos nikoli ni temeljil na razlikovanju med moškimi in ženskimi deli ali pa med nadrejenostjo in podrejenostjo. Mož zna opravljati večino gospodinjskih del, rad tudi kaj skuha, tudi srajce si lika sam, tako da je delo kar lepo porazdeljeno.

Zaradi česa sta se nazadnje sprla?
Barbara Iskra Šarec: Kadar pride do spora, je to po navadi zaradi otrok.

Katera lastnost/navada vas pri partnerju najbolj moti in zakaj?
Barbara Iskra Šarec: Ima zelo velik čut do odgovornosti, kar zna biti včasih moteče. Maksimalno se trudi tako v službi kot tudi doma, kar včasih pomeni, da pregori, in takrat vem, da rabi čas zase.

Zakaj bi morali Slovenci za predsednika izvoliti vašega partnerja?
Barbara Iskra Šarec: Ker je čas za novo generacijo. Ker vem, da se bo zavzel za vse Slovenke in Slovence in vrnil državi pogum, ki ga potrebuje. Vsako funkcijo ali delo, tako igralsko, župansko, kot tudi očetovsko, je vzel resno, ni človek besed, ampak človek dejanj. Dela toliko časa, da je stvar rešena in urejena.

Za katero stvar bi se kot prva dama zavzemali?
Barbara Iskra Šarec: Glede na to, da delam v šolstvu, za boljši šolski sistem.

Kam bi, če bi na državniški obisk, odpeljali Melanio Trump in zakaj?
Barbara Iskra Šarec: Na Veliko planino. Imela bi kaj videti in okusiti.

Katera prva dama je vaša vzornica oz. je na vas naredila najboljši vtis?
Barbara Iskra Šarec: Nimam tovrstnih vzornic.

Tanji Pečar, partnerici Boruta Pahorja, smo poslali ista vprašanja. Nanje ni odgovorila.

Komentarjev 15
  • mph 20:23 10.november 2017.

    Vso srečo v nedeljo.

  • Timotejka 16:25 10.november 2017.

    Kdo je bil domobranec Balantič po katerem je Šarec poimenoval knjižnico Kamnik? Komu ni mar za varnost prebivalcev EU, ker bi zahteval umik žičnate ograje, ki nas varuje pred nezakonitimi priseljenci z BV in kdo bi dal otroke posvojiti istospolnim ...prikaži več parom, čeprav je sam zadovoljen s svojima posvojiteljema, čeprav nista istospolni par?

  • Avatar Leon
    Leon 15:52 10.november 2017.

    Udeležba večine "stalnih udeležencev volitev" me spominja na odnos sadomazohizma ! Volivci so v tem primeru mazohisti ,ki dovoljujejo nenehno nategovanje . To je bolezen stalnih udeležencev volitev in oseb brez osebnega mnenja.