Magazin > VIP
1180 ogledov

Ženinova priča je bil Jan Plestenjak

Andrej Zupan, poroka
1/4
Osebni arhiv
Konec tedna je v zakon stopil znani slovenski dirigent Andrej Zupan, njegova priča pa je bil njegov najboljši prijatelj Jan Plestenjak.

V soboto, 24. septembra, sta si pred več kot 200 svati v Kendovem dvorcu v Spodnji Idriji dahnila  usodni da znani slovenski klarinetist in dirigent Andrej Zupan ter mednarodno priznana sopranistka Nataša Krajnc. Njuna poroka pa je zaradi navzočnosti številnih glasbenikov skorajda spominjala na edinstven glasbeni festival.

Med njimi je bil tudi  priljubljeni slovenski pevec Jan Plestenjak, ki je bil ženinova priča. Jan, ki je zaradi poroke najboljšega prijatelja odpovedal svoj prihod na poroko primorskega podjetnika Rajka Hrvatiča z njegovo Dašo, ki je potekala isti dan, pa je s koncertom svojih največjih uspešnic poskrbel tudi za vrhunec poročnega slavja, ki je potekalo v Hotelu Cerkno. Za zabavo do jutranjih ur pa so med drugim poskrbeli tudi najboljši mandolinski orkester v Evropi, številni operni pevci, priljubljena jodlarka iz oddaje Slovenija ima talent Tina Drole, cerkljanski godbeniki in ansambel Gregorji.

Novopečena zakonca sta se nato najprej odpravila v Benetke, konec oktobra pa načrtujeta poročno potovanje.