Magazin > VIP
59 ogledov

Ženske, ki delajo za Ivanko Trump na robu preživetja

Ivanka Trump EPA
Ena od delavk, ki dela v podjetju, ki izdeluje oblačila, ki nosijo ime Ivanke Trump, je povedala, v kako težkih pogojih živi.

Ivanka Trump je napovedala, da se bo, odkar je njen oče postal predsednik Združenih držav Amerike, zavzemala za ženske pravice. Poudarila je, da je zelo pomembno, da je treba ženskam zagotoviti delovna mesta (in plačila), s katerim bodo zadovoljna.

Ameriški časopis The Guardian se je pogovarjal z Alio, eno od delavk indonezijskega podjetja Subang, kjer izdelujejo linijo oblačil Ivanke Trump. Ko ji je novinar povedal, za kaj se bo plavolasa prva hčerka ZDA borila, se je začela smejati. "Alia je za naš medij po tem, ko se je od srca nasmejala tej informaciji, povedala, da bi bilo zanjo najbolj primerno delovno mesto tisto, ki bi ji omogočalo dostojno življenje in tisto, ki bi omogočalo, da bi svoje otroke videla večkrat kot le enkrat na mesec,“ je povedal novinar ameriškega medija.

Guardian piše, da je v podjetju zaposlenih 2500 ljudi, od tega kar tri četrtine žensk. Delavke so tako slabo plačane, da ne morejo preživljati svojih otrok. Podjetje sicer ponuja trimesečno plačano porodniško in dodatnih 10 dolarjev na mesec, če pridejo v službo, ko imajo mesečno perilo.

Guardian piše, da je Ivankina knjiga Women Who Wrok (Ženske, ki delajo) očitno ni napisana za ženske, podobne njenim delavkam, ampak za ženske, podobne njej. "Moramo se boriti za naše pravice, ne samo kot delavke, ampak tudi kot ženske," je povedala Ivanka in ob tem dodala, da ji je žal, da si med očetovo predsedniško kandidaturo ni privoščila masaže.

Alia pa je na koncu dodala še: "Seveda sem ponosna, da izdelujem oblačila za tako priznano blagovno znamko, a ko vidim cene teh oblačil, ne morem mimo vprašanja, če nas ne bi mogli malo bolje plačati."

Komentarjev 2
  • Žirafa 21:09 14.junij 2017.

    Nehala sem brati po "ameriški časopis The Guardian". A ste res lahko tako nerazgledani?

  • kapibara 12:24 14.junij 2017.

    Kolko Slovencev pa dela, za preživetje, za vse te tu živeče leftarde ?Puste Trumpve že enkrat na miru- podrejeni lobiji, ki vam ni všeč, da so ga v ZDA IZVOLILI za legitimnega predsednika..Nam v SLO so VSI politiki ...prikaži več vsiljeni, s strani komunjkara !!