Magazin > VIP
167 ogledov

"Žirija nima pojma"

Karmen bo srečo poiskala raje v tujini. (Foto: Osebni arhiv) Žurnal24 main
V tretjem krogu predizbora za Slovenija ima talent je nastopila Karmen Bratož, ki je na odru dvignila veliko prahu, saj se je žiriji postavila po robu.

Dvaindvajsetletna Karmen Bratož prihaja iz Novega mesta in si že od malih nog želi postati pevka. Na slovenski šov Slovenija ima talent je prišla samozavestno in se publiki in žiriji predstavila s pesmijo Have a Look izvajalke Vanesse Amorosi. Kljub dobri pripravljenosti žirija nad njenim nastopom ni bila niti najmanj navdušena, nad čimer je bila Karmen popolnoma zgrožena in ni ostala brez besed.

Zdaj, ko ste se videli na posnetku, še vedno mislite, da znate peti?
Vem, da znam peti, in posnetek to samo potrjuje.

Koliko časa šolate svoj glas?
Svoj glas šolam komaj dve leti in v tem času sem dosegla neverjeten napredek, ki ga tukaj v Sloveniji ni zmožen doseči skoraj nihče.

Kaj je šlo narobe pri vašem nastopu?
Pri svojem nastopu sem držala mikrofon preblizu, poleg tega je bila glasbena spremljava pretiha in je skoraj nisem slišala. Pogoji za petje so bili katastrofalni, ampak sem bila vseeno fenomenalna.

Kaj pravite na to, da si je Lucienne med vašim nastopom zatiskala ušesa?
Lucienne se vede nadvse otročje in neprofesionalno. Saj česa drugega ni pričakovati od navadne barske pevke.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kaj sicer mislite o žiriji?
Žirija ni primerna za ocenjevanje kandidatov, saj so skrajno neprofesionalni in neizobraženi. Brane Kastelic je navaden novinar, ki so ga odpustili iz Londona, ker je nesposoben in zdaj svoje frustracije znaša nad drugimi in preprosto nima pojma o petju. Branko Čakarmiš hoče biti kot Simon Cowell, a izpade izjemno primitiven pri svojih komentarjih, Lucienne pa je polna sama sebe, čeprav niti ne vem, zakaj, saj v njej ni niti kančka talenta.

Kaj ste mislili s tem, ko ste dejali, da je Lucienne ljubosumna?
Mislila sem točno to, da ona ne bi bila zmožna odpeti niti enega verza moje pesmi, pa če se na glavo postavi. Toni, ki sem jih odpela, so neverjetno visoki in Lucienne je bila ljubosumna name, kar je pokazala že na začetku, ko mi je takoj pritisnila X, pa sem vse zapela pravilno. Je pač videla, da odlično pojem in me je hotela zmesti in uničiti nastop.

Je po vašem mnenju res napaka, da niste šli naprej?
Ne da bi morala iti naprej, ampak bi morala zmagati na tem šovu, saj, kar sem do zdaj videla, sem bila še najboljša od vseh prikazanih talentov. To, kar sem pokazala na talentu, pa je moj minimum, zmorem še veliko več.

Ste se na Slovenija ima talent prijavili sami oziroma kdo vas je prijavil?
Na Slovenija ima talent se nisem prijavila. Še preden so se začeli predizbori, me je kontaktirala novinarka Leja Lesjak, češ da ji je moj glas zelo všeč in da bi me rada spravila v oddajo, kar pomeni, da mi ne bi bilo treba iti na predizbore. Pop TV je tako iskal ljudi, še preden so se začeli predizbori, in jih avtomatsko uvrstil na avdicijo pred kamerami.

Boste še kdaj poskusili nastopili na kakšnem Talentu?
Tu v Sloveniji se ne bom več prijavila na take šove, ki so v bistvu kot en cirkus na groznem nivoju. Mogoče kdaj v tujini na kakšen X factor.

Bi nastop ponovili, če bi vedeli, kakšen bo odziv žirije?
Nastop bi ponovila še milijonkrat, če bi bilo treba, in moja reakcija na njihove komentarje bi bila enaka. Ponosna sem nase.

Kakšni so vaši cilji za prihodnost?
Odhod v tujino in tam nadaljevati svojo kariero. Seveda se bom še naprej izobraževala pri čudoviti profesorici Zvezdi Damovski, ki me je naučila vsega, kar znam. Bila je tudi profesorica Tošeja Proeskega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.