Magazin > VIP
21176 ogledov

Življenje kandidata Ljubezni po domače se še vedno ni izboljšalo

jacqueline kale POP TV
Že dve leti je v škripcih.

Boštjan Melanšek je že od leta 2019 brez službe. Izgubil jo je takoj po snemanju šova Ljubezen po domače, v katerem se je potegoval za srce Jacqualine Kale.

Kot je takrat povedal za Žurnal24, so se težave začele že pred snemanjem, ko se je po njegovem podjetju razširila vest, da si je "nabijal ure", ki jih bo izkoristil med snemanjem šova. Čeprav mu je to dovolil njegov nadrejeni, so ga direktorji po snemanju odpustili. "Nekomu je šlo v nos. Besede mojega šefa niso bile nič vredne,“ je povedal za Žurnal24 in dodal, da se je zbal, da bo moral živeti pod smreko. Nekaj časa je bilo tako hudo, da tudi več dni zapored ni jedel in hrano iskal po smeteh. Takrat je izgubil kar 10 kilogramov.

Boštanju se sreča še vedno ni nasmehnila. "Ne štejem več, koliko prošenj sem poslal. Službo iščem po celi Sloveniji, za novo priložnost sem se pripravljen celo preseliti,“ je povedal za naš medij in dodal, da ne more verjeti, da ga nihče ne želi zaposliti. "Imam triletno poklicno gradbeno šolo, v Gorenju sem delal kot strojnik, viličar in tudi vodja skupine, delal sem v skladišču živilske trgovine, v mesnici, na področju elektroinštalacij in železarske industrije, imam tudi NPK izpit za varilca," nam je naštel svoje izkušnje. 

Ob tem ga zelo žalosti tudi, da ga ljudje v spletnih komentarjih obsojajo. "Obsojajo me, ker sem zamenjal toliko služb in pravijo, da sem len ter da ne znam obdržati dela. To ne drži. Službe sem menjaval, ker sem se želel preizkusiti na različnih področjih in si nabrati novega znanja. Želim, da me prenehajo obsojati. Nobeden nima te pravice. Malo je ljudi, ki imajo čisto vest in mirno srce kot jaz. Sem vestna in natančna oseba. Za vsako delo se zavzamem. Nisem konflikten, nikjer se nisem sprl, vedno sem ohranjal dobre odnose,“ je poudaril. 

Boštjan s socialno denarno podporo težko shaja. Zelo je hvaležen prijatelju, ki mu je v teh težkih časih priskočil na pomoč. "Šef picerije Bazilika je edini, ki mi je priskočil na pomoč, tudi takrat, ko sem ostal brez hrane. Dal mi je možnost honorarnega dela. Edini je, ki je pokazal sočutje," je hvaležen Melanšek, ki pa upanja v boljšo prihodnost kljub vsem udarcem na srečo še ni izgubil. 

Komentarjev 1
  • Majazmaja 09:38 08.februar 2022.

    S tem, da nekdo zamenja toloko delovih mest, sploh ni nič narobe. Danes je tako, da redkokdo ostane na istem delovnem mestu več kot dve, tri leta. Vsaj v IT-ju je tako. Verjetno pa je razlog, da ne dobi službe, ...prikaži več kje drugje, v slabo napisanem življenjepisu / spremnem pismu, slabi predstavitvi / vtisu na razgovoru ipd.