Magazin > VIP
33 ogledov

"Zmago je vse tisto, česar se bojimo"

Zmago Batina, mesar za vse večne čase, bo premierno na ogled jutri ob 20. uri v Žurnal24 main
Zmago Batina. "Je del mene, preteklosti in okolja, v katerem sem včasih živel," pravi Bojan Emeršič.

"Gre za predstavo, v kateri Zmago Batina govori o vrednotah tega sveta skozi svoje življenjske izkušnje, ki so različne. Je žalostna in jezna hkrati, v njej so skratka vsa človeška čustva," predstavo Zmago Batina, mesar za vse večne čase, opisuje igralec Bojan Emeršič.

"Vsako jutro se na nek način zbudim kot Zmago Batina, ker je del mene in del preteklosti in okolja, v katerem sem včasih živel," o strahu pred tem, da bi se kdaj prebudil kot Batina, pravi Emeršič in dodaja, da se omenjenega lika naveliča ravno toliko, kot se človek včasih naveliča samega sebe.

Preprost in izumetničen

Komedija je nastala v sodelovanju s scenaristom in režiserjem Markom Naberšnikom, ki je z Emeršičem tudi avtor omenjenega lika.

"Tako kot je v Batini tudi Naberšnikova biografija, je tudi tekst mešanica njegovih in mojih življenjskih zgodb," pojasnjuje Emeršič. Priljubljenost barvitega in glasnega mesarja, ki smo ga lahko spremljali tako na viktorjih kot na televiziji, pa vidi v tem, da je v Batini vse tisto, česar se bojimo. "Je samozavesten in hkrati zmotljiv, na zunaj je nekaj zelo izumetničenega, njegova duša pa je preprosta."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.