Magazin > VIP
18 ogledov

Zmeda pri izboru najlepše

Prva spremljevalka Tara Zupančič, letošnja miss Tina Petelin, druga spremljevalk
1/11
Žurnal24 main
Slovenija je dobila novo miss Slovenije, Tino Petelin. Skrivnostni izbor spremljajo nejasnosti glede Osredečkovega prevzema licence za lepotno tekmovanje.
Na tiskovni konferenci v hotelu Lev so danes razglasili letošnjo Miss Slovenije. Letošnja lenta je pripadla Tini Petelin. Triindvajsetletnica je doma iz Maribora, dokončuje magistrski študij ekonomije. Na tekmovanje se je prijavila že lani, letos pa jo je k tekmovanju povabil generalni direktor Epa Ideje in lastnik licence Damir Osredečki.

Izbrali so tudi prvo in drugo spremljevalko – prva je Sara Župančič, druga pa Janja Gašljevič. Lento za miss fotogeničnosti pa je dobila dvajsetletna Polona Golob.



 

Pobrali lanskoletno bero lepotic

Osredečki je pojasnil, da so k sodelovanju povabili večino lanskoletnih tekmovalk. Nekatere tekmovalke niso bile več primerne, ker so vmes sodelovale že pri drugi lepotnih tekmovanjih, dve pa sta sodelovanje zavrnili, ker jih tovrstne zadeve ne zanimajo več.

Tiskovno konferenco je povezoval Mark Popović, ki je predstavil deset finalistk. Po kratki predstavitvi so podelili vse štiri nazive in najlepši izročili lento z nazivom. Na žalost nismo doživeli predaje krone, ker je v tako kratkem času niso uspeli izdelati. Osredečki je priznal, da bi si sam želel bolj slavnostnega izbora, a so si hkrati želeli v dogovorjenem roku izbrati slovensko predstavnico.

Samozavestna Mariborčanka
23-letna študentka podiplomskega študija je za tekmovanje izvedela od samega organizatorja, ki jo je povabil k sodelovanj po telefonu. "Povabilo je bilo dostojno, če vas to zanima," je samozavestno odgovorila. Na vprašanje, če pogreša krono, je odgovorila: " Verjamem, da jo bom še dobila," in dodala, da bi si seveda želela bolj veličastne podelitve, "a tako pač je in Slovenijo bom predstavljala najbolje, kar se da".

Geržina ni izpolnjeval svojih dolžnosti

Osredečki je pojasnil, da je z njim stopila v stik sama Julia Morley iz svetovne organizacije Miss World, ki je e-sporočilu, katerega kopijo je organizator posredovali prisotnim medijem, izrazila željo, da so nekdanjega lastnika Zdravka Geržino večkrat kontaktirali. Morleyjeva je v sporočilu še pojasnila, da so tako Geržini kot vsem lastnikom licenc po svetu vsako leto pomagali. "Ker gospod Geržina ni izpolnjeval svojih dolžnosti, smo bili primorani poiskati novega partnerja za letošnje tekmovanje," je zapisala v sporočilu.

" Ni res, da sem dolžan RTV"
Dolgoletni lastnik Zdravko Geržina je za zurnal24.si opozoril na napačne navedbe v medijih, da so mu licenco odvzeli zaradi dolga RTV Sloveniji. "Mi imamo stalno pogodbo o sodelovanju, licenca pa se podeli vsako leto posebej," je poudaril dolgoletnik lastnik. Geržina je pojasnil, da prireditve pač ni mogel organizirati pod pogoji, kot jih je zastavila krovna organizacija Miss World. Iz Londona so namreč namigovali, da bi se lahko odločili tudi za bolj ugoden način izbora. Zato se je pač odločil, da ne bodo sodelovali. Morleyjeva je v e-sporočilu pojasnila, da Geržina ni izpolnjeval svojih dolžnosti, s tem pa je mislila, da lani ni poslal slovenske predstavnice.

Geržina je še pojasnil, da se organizatorji zavzemajo, da bi Miss World ostalo najprestižnejše lepotno tekmovanje. Ogrožajo ga namreč podobna lepotna tekmovanja tipa Miss Earth, Miss Universe itd. Prav zato pritiskajo na organizatorje v posameznih državah, da pošljejo svojo predstavnico in plačajo licenco, ki je njihov vir dohodka.

Strokovno žirijo, ki je izbrala letošnjo predstavnico in bo pri tem tekmovanju sodelovala tudi v prihodnje, sestavljajo Aljoša Krošlin Grlj, ki je sodeloval kot stilist, Eva Repič kot vodja projekta, Sanja Grohar, ki bo tudi v prihodnosti menedžerka predizbora, nekdanja sanjska ženska Mihaela - Miša Margan in sam Damir Osredečki.

V spodnjem video prispevku si poglejte, kako je potekal skrivnostni izbor finalistk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.