Magazin > VIP
15 ogledov

Znan vzrok Knutove smrti

Knut Žurnal24 main
Znani so rezultati obdukcije. Knut je imel možgansko bolezen.

V soboto je ves svet šokirala vest, da je v berlinskem živalskem vrtu umrl severni medved Knut. Njegovo nenadno smrt je videlo veliko obiskovalcev ZOO-ja, ki so povedali, da se je Knut dvignil, nato pa doživel napad in padel v vodo. Ugibanj, kaj je povzročilo smrt štiriletnega medveda, je zdaj konec. Obdukcija, ki je trajala od ponedeljka popoldne, je namreč razkrila, da je imel Knut možgansko bolezen. "Na njegovih možganih smo odkrili spremembe, ki jih lahko razumemo kot vzrok njegove smrti," so zapisali v poročilu in dodali, da na drugih organih niso odkrili nobenih posebnosti. A obdukcije še ni konec, saj bodo izvedli še nekaj histoloških testov.

Direktor živalskega vrta v nemilosti
Strokovnjaki ocenjujejo, da je berlinski živalski vrt s Knutom zaslužil približno 10 milijonov evrov. Bil je velika zvezda, živel pa je zelo ubogo življenje. Vsaj tako pravijo zaščitniki živali.

Knut je živel v zelo stresnem okolju, s tremi agresivnimi medvedkami, samo zato, da bi jih oplodil, trdi predsednik nemške zveze za zaščito živali Wolfgang Apel, ki direktorja ZOO-ja Bernharda Blaszkiewitza obtožuje pohlepa. "Severni medvedi so samotarji, zato jim takšno bivanje povzroča stres. Ne glede na to, kaj bo pokazala obdukcija – za Knutovo smrt je odgovoren ZOO," je še dejal.

Oglasila se je tudi znana organizacija za zaščito živali Peta. "Bivalni prostor je bil premajhen. Samice so Knuta večkrat napadle, pogrizle ali ga ignorirale."

Blaszkiewitz pa se brani. "To trdijo nasprotniki živalskih vrtov. Kakšna bedarija! Jasno je, da Knut ni umrl zaradi stresa," je izjavil.

 



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.