Magazin > VIP
31842 ogledov

Znana Slovenka kljub 1,8 milijona prihodka živi pri starših, to je razlog

Hajdi Korošec Instagram
Pravi, da živijo popolnoma preprosto družinsko življenje.

V lanskem letu je imela Hajdi Korošec Jazbinšek ob 1.8 milijona prihodka, 68.000 evrov čistega dobička. Kaj hitro so nekateri opazili zgolj številko prihodka ter hitro prišli do zmotnega zaključka, da je Hajdi milijonarka. "Res je, dva milijona evrov prometa se res sliši veliko vendar, če le malo poznaš trgovinsko dejavnost, veš, da je treba pogledati končni dobiček. In ta dobiček znaša 68.000 EUR, ki v celoti ostaja v podjetju," prijazno pojasni Hajdi. Razlog, da se je Hajdi odločila, da si dobička ne bo izplačala, je tudi povsem razumljiv in preudaren. "Ta denar namenjamo za digitalizacijo, optimizacijo procesov, dodatno zaposlovanje, morebitno odpiranje novih fizičnih trgovin in pa širjenje distribucijske dejavnosti v smislu pridobivanja novih blagovnih znamk," obrazloži ter poudari: "Ko vse to vzamemo v zakup, je potrebno biti hudičevo sposoben, da vse to uspeš narediti z omenjenim dobičkom oziroma gre kar težko skozi brez dodatnih vlaganj."

Čeprav marsikdo sklepa, da uspešna poslovna pot Hajdi Korošec omogoča razkošno življenje, temu ni tako. Z Urbanom in otrokoma živijo popolnoma normalno življenje v hiši njenih staršev. Hišo postopoma, po finančnih zmožnostih obnavljata, saj imata njuna sinova potrebe po lastnem prostoru, da bosta lahko počasi dobila vsak svojo sobo ter s tem mir za učenje. "Da bomo to dosegli, smo morali biti zelo iznajdljivi, saj gre za starejšo hišo, ki z modernimi zasnovami nima ravno veliko povezave," še pojasni Hajdi. Družina ima tudi to srečo, da se medsebojno dobro razumejo. Hajdi z veseljem svojo ljubezen in skrb vrača staršema, kadar jo potrebujeta, saj se zaveda, da sta tudi ona njej vseskozi stala ob strani.

Glede "razkošnih" potovanj, ki si jih družina privošči Hajdi pove sledeče: "Nisva pristaša posojil in tudi ne pretiranega vlaganja v dom. Trenutno višek denarja raje nameniva potovanjem, ker se nama zdi, da je to najboljša stvar za širjenje obzorja, osvajanje potrpežljivosti, tolerance in strpnosti. Tega mislim, da v današnjem svetu res primanjkuje, zato želim zagotoviti, da bosta moja otroka osvojila te res lepe vrline in s potovanji jih zagotovo krepimo. Tudi potovanja načrtujemo zelo prijazno družinskemu proračunu in niti sama si ne bi mislila, koliko ugodnih ponudb se da najti, če si le vzameš čas."

Glede številnih fotografij, ki jih objavlja na družabnih omrežjih pa pojasni, da to počne zaradi tega, ker obožuje Instagram in stike preko družabnih omrežij, saj je lahko preko tega zgradila tudi svoj krog somišljenikov, s katerimi lahko deli svoje vsebine. "Še vedno dajem prednost osebnemu dogajanju, je pa res, da me vsak dan več podjetij kontaktira za sodelovanje. Influencerstvo mi tako omogoča, da lahko razvijam neke svoje hobije, kot so stiliranje, preizkušanje kozmetike, potovanja in vse kar mi je všeč, da lahko res po svoji izbiri in nevsiljivo to prestavim svojim virtualnim prijateljem oziroma sledilcem. Ravno to mi omogoča dostop do mnogih stvari, ki bi mi sicer bile v tem obsegu težje dosegljive. Zelo sem hvaležna za te priložnosti, saj lahko počnem res tisto, kar me veseli. Vse to lahko počnem sproščeno in spontano ter predvsem iskreno," še pojasni na koncu.

 

Komentarjev 6
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:02 12.december 2022.

    Res jo je sama skromnost. Ne vem kako s tako mizernim dobičkom kupiš luksuzno stanovanje na Korčuli, ki zraven najema nudi še gliser? Vse s čimer je na IG vem meča kvazi pevka, je pa influensanje? Ja pa ja de.

  • Svobodnež 16:39 12.december 2022.

    Še kar naprej pišete bedaste članke.

  • rd2dmk2 08:51 12.december 2022.

    hm. 1.8M € prometa in na koncu 68k€ dobička. dobro zakaj pa nihče še ne pove koliko je pa plače? koliko je stroškov recimo kilometrine pa najem avtomobila(domačga) pa najem prostorov (v kleti domače hiše in plačilo energentov (v domači ...prikaži veči hiši)...saj vemo in poznamo kako gre. plača in vse ostalo pa iz prihodka firme in potem revež gre še na RK po unra paket. zato če že pišite neke cifre napište vse ali pa nič. še bolje sploh nič pisat o takih primerkih. raje pište o tem npr. kako se spuca dimnik