Magazin > VIP
33135 ogledov

Znana Slovenka o težkem obdobju: Nekako sva zvozila in preživela

žana povše Instagram
Pevka Žana Povše Tajm ne počiva. Za svojega moža je napisala prelepo pesem, ki sedaj dobila tudi videospot.

Pevki Žani Tajm, nekdaj Povše, se je življenje leta 2018 postavilo na glavo. Ločila se je od moža Danija Salobirja, očeta njene hčerke, in se spustila v zvezo s hrvaškim glasbenikom Borisom Tajmom, ki mu je leta 2019 na skrivaj obljubila večno zvestobo. Lani sta se razveselila sinčka, a družina in ljubezen do nje nista edini stvari, ki ju združuje. 

Glasbenika namreč sodelujeta tudi poslovno, in to zelo uspešno. Žana pa je pred kratkim za ljubezen svojega življenja posnela tudi prelepo pesem Tvoja.

Kako preživljate porodniški dopust?
Zelo lepo. Porodniški dopust, pomešan s karanteno, je bil dejansko zelo prijeten, veliko časa smo z družino preživeli skupaj, tako ob druženju kot tudi pri delu, saj skupaj obnavljamo  kmetijo na podeželju. Tudi na glasbenem področju nismo počivali, čeprav se je mogoče tako zdelo zaradi prepovedi koncertov. V našem studiu smo ustvarili kar nekaj lepih melodij, ena od njih je tudi pesem Tvoja. 

Pesem ste napisali za moža Borisa. Kaj ste mu želeli z njo sporočiti? 
Za valentinovo sem mu hotela prirediti presenečenje, zato sem posnela pesem, ki mi je že nekaj časa hodila po glavi. Posnela sem tudi video in ga objavila na njegovem profilu. V pesmi sem rekla, če me kdaj slučajno vpraša tisto pomembno vprašanje, bo moj odgovor DA. To se je tudi zgodilo, tako da je presenečenje uspelo. Tudi zame. Seveda je pesem na družabnem omrežju slišalo veliko ljudi, ki pa so bili nad njo navdušeni. Zato smo se z  glasbeno skupino Zodiac, pri kateri pojem, odločili, da za njo naredimo primeren aranžma in posnamemo videospot. Pesem »Tvoja« je zaradi svojega sporočila kot nalašč za poroke. 



Za vami je že en zakon. V čem se ta zveza razlikuje od prejšnje?
V vsem. Zame je to prva in edina prava ljubezen. 

Iz prvega zakona imate hčerko. Kako je sprejela novega družinskega člana?
Zelo dobro. Tudi Leo obožuje njo. Rada pomaga pri vsem, razen previjanju.

Oba z Borisom sta v glasbenih vodah. Kako je covid-19 vplival na vaju osebno? Mnogi umetniki so se znašli v velikih stiskah.
Nekako sva zvozila in preživela - tako kot mnogi drugi. Trenutno ni nikomur lahko, razen tistim, ki postavljajo pravila. Vendar se človek znajde, kadar je treba. Tudi mi smo morali poiskati druge načine preživetja, se pa veselimo dneva, ko se bomo lahko vrnili nazaj na glasbene odre. 

zodiac band | Avtor:
Je lažje biti poročen z nekom, ki je iz istega posla?
Veliko lažje. Skupaj delava, skupaj ustvarjava, veliko časa preživiva v studiu, imava iste interese in seveda razumeva tudi morebitne »umetniške« muhe, ki jih drugi mogoče ne bi. Pomagava si v vseh pogledih in skupaj rasteva, kar je še najbolj pomembno. 

Kako ločujeta zasebno življenje od posla? Ali med vama kdaj poči?
Ne ločujeva. Glasba je najino življenje. Zasebno ali poslovno, vedno je prisotna. Skupaj delava tudi  stvari in druge projekte, tako da sva zelo povezana in usklajena in nikoli ne pride do sporov. 

Kakšni so vaši načrti, sedaj, ko se ukrepi sproščajo?
Ko bo mogoče, bova oba spet začela nastopati. Mene z Zodiaci čaka zelo lepa sezona porok in koncertov, ki se je neznansko veselim. Ustvarjanje v studiu je lepo, vendar je razveseljevati ljudi v živo in širiti dobro energijo še veliko lepše!

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:31 15.maj 2021.

    Kako lahko rečeš, da je tvoj drugi mož tvoja edina in prava ljubezen!!! Ja madona, kaj si pa potem s prvim možem delala? Zakaj sta na svet otroka spravila? Če že tako misliš, bodi vsaj tiho, že zaradi otroka.

  • Avatar pantani
    pantani 11:04 14.maj 2021.

    Prviš slišim za oba!!!