Magazin > VIP
19515 ogledov

Znana Slovenka po tragediji z novo ljubeznijo

Petra Greiner Mediapeed
Naslednjih 45 let namerava imeti lepše življenje ...

Petra Greiner ustanoviteljica Zavoda 13 in Slovenka leta 2017 je znana predvsem kot aktivistka staršev otrok z redkimi boleznimi, eno izmed redkih bolezni je imela tudi njena pokojna hčerka Sofija, ki umrla leta 2020, stara devet let. 

Petra je zavod ustanovila, ker se starši otrok z redkimi boleznimi soočajo s situacijami, ko morajo sami iskati načine, kako pomagati svojim otrokom, namesto da bi bila pomoč sistemsko urejena. Pogosto so prepuščeni sami sebi, od strokovnjakov ne dobijo ustreznih informacij, ampak so jih prisiljeni sami iskati na internetu. Z ustanovitvijo Zavoda 13 je spodbujala k ozaveščanju o drugačnosti, sprejemanju otrok s posebnimi potrebami in zagotavljanju potrebne pomoči ter podpore tem družinam. Pripravila je več odmevnih razstav in dogodkov, s katerimi je odstrla tančice strahu in stigme z različnih pojavnih oblik drugačnosti.

Zadnje čase pa je duhove burilo Petrino ljubezensko življenje, govorilo se je, da se je ločila. To je sedaj tudi dokončno potrdila, ko je na Instagramu razkrila, kako je spoznala novega partnerja. "Mene je našel na koncertu, kjer nisem želela, da mi plača pijačo. Pred tem pa sem si rekla, da sem zaradi lastne drame odprta le za nekoga brez otrok in bivših žena," je zapisala, pokazala pa ga je že konec januarja, ko sta skupaj obiskala prireditev Bob leta. 

Zakaj se je odločila za ločitev, je v dolgem zapisu pojasnila na valentinovo: "Pred letom dni in tremi meseci sem vedela le eno: rešiti moram sebe in bom imela naslednjih 45 let lepše življenje ali pa bom na obroke umirala. Ob sebi razen družine in prijateljev nisem imela nikogar. Ves čas sem govorila, da je ob tem moja mirna vest pomembnejša, bi pa bilo ob toplem in varnem objemu koga bistveno lažje. Dihala sem na škrge, ampak ob enem so na svobodi moja pljuča postala večja in polna kisika. Na čase sem se počutila osamljeno, vendar sem vsaj vedela, da sem sama. V lastniškem stanovanju se zadnja leta nisem več počutila ‘doma’, v najemniškem pa sem najraje bila samo tam. Danes vem, da se lahko smejem na glas, ogovorim trgovke in se zaklepetam s hišnikom. Danes vem, da sem lahko glasna in vihrana in da s tem ni nič narobe. Danes vem, da me delajo srečno tiste najmanjše in drobne reči, kot se je iskreno zahvaliti čistilki, ki čedi skupne prostore ali ko me kralj ulice Dušan objame. Po vseh teh mesecih se ob meni smejita tudi otroka in ker sem odšla iz enega odnosa, se je tisti naš le še poglobil. Sedaj vem, da sem se še kako odločila prav, čeprav so mnogi zmajevali z glavo. Za vse večne čase si želim zapomniti, da moram sleherni dan poslušati svoje srce in na videz trmariti ter vztrajati pri zvestobi sebi. Ob vsem tem sem danes hvaležna, da sem ponovno našla samo sebe in tista prvinska Petra me je lahko naposled vrnila v svoj objem!"

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:06 27.februar 2024.

    Veliko parov se razide, po smrti hudo bolnega otroka,