Ta teden v šovu Riba, raca, rak kuhajo velika imena slovenskega gostinstva - Jorg Zupan, Marko Pavčnik, Tereza Poljanič, Bine Volčič in stilistka hrane Gruša Zorn.
Kot druga je za štedilnik stopila Gruša, ki je razkrila tudi, kako je dobila ime. Njena mama je idejo dobila iz knjige Bratje Karamazovi, ki jo je napisal Dostojevski. V njej je nastopal lik Grušenka, po kateri je Gruša dobila ime. "Malo je nenavadno. Ko sem bila majhna, sem bila eksotika," je povedala Gruša in dodala: "Ko pa si enkrat zapomniš moje ime, ga pa ne pozabiš več."
Zanimivo dejstvo o naši priznani stilistki hrane, ki se je urila tudi v Franciji, je tudi to, da kot otrok ni hotela jesti. Njena mama je nad njo obupavala, nato pa prišla na briljantno idejo. Grušo je med počitnicami poslala k botri, ki je imela veliko hišo in ogromen vrt. Gruša pravi, da je prav tam vzklila njena ljubezen do priprave hrane.
Njeno kuhinjo spremlja prav posebna filozofija. Temnolaska pravi, da je pri kuhanju pomembno tudi to, s kakšno energijo pristopimo k delu, saj bomo na koncu to energijo skupaj s hrano zaužili.
Njeni gostje so bili nad energijo in hrano, ki jo je zanje pripravila, navdušeni. Postregla jim je z dvema predjedema - inčune z zelenjavo in škampovo juho, sledil je zrezek tune z gomoljno solato in pirejem, posladkali pa so se s panna cotto iz kokosovega mleka in kremo iz pasijonke.
Prikuhala si je 20 točk, čeprav je pri glavni jedi in sladici izbrala manj primerno vino. Tega ji ni nihče zameril.
🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲