Magazin > VIP
6400 ogledov

Znane podrobnosti: Po tem pogovoru z očetom je imel Charles solzne oči

princ charles Profimedia
Charles je bil edini član kraljeve družine, ki je princa Philipa obiskal v bolnišnici.

Princ Philip je letos kar 28 dni preživel v bolnišnici, kamor so ga sprejeli zaradi okužbe, nato pa je moral še na poseg na srcu. Edini član kraljeve družine, ki ga je smel v tistem času obiskati, je bil prestolonaslednik Charles.

Odnos med sinom in očetom je bil od nekdaj napet, se je pa v zadnjih letih otoplil, pravi avtor Robert Jobson, ki je napisal biografijo Prince Philip's Century: The Extraordinary Life of the Duke of Edinburgh.

V bolnišnico je Charlesa na resen pogovor poklical Philip. Sin mu je moral zagotoviti, da bo poskrbel za kraljico, ko ga ne bo več, pogovarjala pa sta se tudi o tem, kako naj vodi kraljevo družino. Philip je očitno čutil, da si ne bo več opomogel, zato je bila njegova zadnja želja čim prej zapustiti bolnišnico in umreti doma "v svoji postelji v dvorcu Windsor“, je še povedal Jobson.

Philipa bodo k večnemu počitku položili 17. aprila. Na dan pogreba bodo njegovo krsto od zasebne kapele z avtomobilom znamke Land Rover, ki ga je princ Philip pomagal oblikovati, odpeljali do vhoda v dvorec in nato do kapele St. George. Zaradi koronavirusa bo na pogrebu le 30 oseb. Iz ZDA je že pripotoval princ Harry, Meghan je ostala v Kaliforniji.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.