Magazin > VIP
9858 ogledov

Znanemu Slovencu kar naravnost povedali, da se je zredil

Boštjan Bračič Borut Midlil/Mediaspeed
Smo lepši, ampak, a smo tudi srečnejši, se sprašuje pevec Boštjan Bračič.

Pevec skupine Invite, nekdanji radijski voditelj in fotograf, Boštjan Bračič, se je na Facebooku razpisal o obsesiji s popolnim videzom.

"'Oooo,....ti si se pa malo zredil!' Običajno se v odgovor nasmehnem, pokimam, skomignem z rameni ali se pošalim na svoj račun. Opazka več ne boli kot mnoga leta poprej," je začel razmišljanje in razkril, da je bil že kot otrok "buckast" in posledično nesamozavesten. "En je bil debel, drugi suh, tretjemu so štrlela ušesa, četrti pa se ni rad umival. Vsi smo imeli nekaj in drug drugega smo zafrkavali ter se delali norca. Kolikor je to pustilo sledi, pa je prav gotovo pomagalo tudi pri tem, da smo dobili debelo kožo in nismo klonili pred vsakim cepcem, ki nam je v življenju kasneje prekrižal pot. A tega ne pišem, da bi vam govoril o sebi, ampak da bi opozoril na OBSESIJO S TELESI. Dekleta si že kot najstnice želijo, premožnejše tudi omislijo, operacije prsi, terapije z botoksom, popravke obraza, fantje pa vztrajno vadijo na fitnesu in se spogledujejo z jemanjem steroidov. GONJA ZA POPOLNOSTJO je v polnem razmahu. Ljudje smo "lepši" kot kadarkoli v zgodovini človeštva. Smo tudi srečnejši?" se sprašuje Boštjan, ki opozarja, da je poraba alkohola in jemanje prepovedanih substanc med mladimi v zadnjih letih skokovito narasla.

"Zdravniki predpisujejo vedno več antidepresivov, motnje prehranjevanja pa so nekaj povsem normalnega. 
Po TV spremljamo šove, reklame, filme, kjer imajo punce vse iste nosove in prava osvežitev je, ko ima ena končno naravno povešene prsi. Pa to ni hec. Prav spočijem si oči na ljudeh, ki so pustili naravi, da gre svojo pot. Instagram, Facebook, TikTok so ponudili filtre, ki zgladijo kožo, povečajo oči, pobelijo zobe, poudarijo ličnice in nas prikažejo takšne, kot bi si morda želeli biti. Zakaj? Zakaj, če smo zdravi, bi želeli biti drugačni? Večina nas je, v manjši ali večji meri, podlegla tej noriji in obsesiji s popolnostjo."
Boštjan pravi, da bi morala biti popolnost občutek zadovoljstva s samim seboj, ki je vezan ne samo na naš videz, ampak na to, kako živimo. Ne bi se smeli primerjati z umetnimi podobami starlet, ki nam jo prodajajo družbena omrežja. "Zdi se mi, da smo se odmaknili od tega, kar je v resnici pomembno in smo posledično, precej bolj nesrečni. Tudi sam se poskusil. Biti debel, suh, mišičast, z več ali manj denarja, popularen in pozabljen, empatičen in sebičen in iskreno, ampak res iskreno, si moram priznati, da moja sreča ni sovpadala z manj kilogrami, več denarja, prepoznavnostjo ali popularnostjo," ugotavlja in dodaja, da ga osrečujejo norčije z družino in tudi njegova skupina, s katero bo danes nastopil v Mariboru. 

Komentarjev 8
  • denis4 18:37 22.september 2023.

    https://myprofitland.com/game/Denoman76 kliknite probajte uzivat :)

  • Kmodri 08:52 22.september 2023.

    Who the f**?

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:43 22.september 2023.

    Že vsak kmet brez zemlje je znan,pa nočem žaliti kmete