Magazin > VIP
20406 ogledov

Zvezda našega šova tudi po tako težkih preizkušnjah ni obupal

Alen Jovanović, Big Brother Saša Despot
Tako se danes počuti Alen Jovanović.

Alen Jovanović, znan iz resničnostnega šova Big Brother, je leta 2016 izvedel, da ima dve hudi bolezni, multiplo sklerozo in tumor v glavi.

"Bil sem brez energije in vrtelo se mi je, tudi če sem sedel pri miru. Takrat je ravno razhajal virus, ki je napadel notranje uho, a me je zdravnica kljub temu poslala na slikanje glave. Zelo sem ji hvaležen, da se je tako odločila in je ukrepala pravilno ter poslušala svoj šesti čut. Bog ve, koliko časa bi se sicer to vleklo,“ nam je takrat zaupal Alen, ki je imel za nas te dni lepe novice. "Imel kontrolo zaradi tumorja. Stanje preverjajo vsake pol leta. Za zdaj je v redu, tumor se manjša, a zelo počasi. Takšen je. Nekateri se po zdravljenju hitro zmanjšajo, nekateri pa počasi," pravi Alen, ki je imel zadnje obsevanje leta 2018.

Sedaj si pomaga sam – s telovadbo, zdravo prehrano in CBD kapljicami. "Jemljem jih pred spanjem, da se mišice lažje sprostijo in pride do boljše regeneracije. Jaz imam še multiplo sklerozo in hodim na rekreacijo. Brez teh kapljic bi potreboval dalj časa, da bi prišel k sebi, tako sem pa že tretji dan popolnoma v redu." 

Alen nam je še zaupal, da se včasih počuti zelo dobro, nato pa pridejo dnevi, ko se njegovo stanje poslabša. "Nisem obupal, to me gor drži. Najlažje bi se bilo smiliti samemu sebi,“ dodaja nekdanji tekmovalec resničnostnega šova, ki ga letos čaka sestanek z zdravstveno komisijo, ki bo odločala o tem, ali je že sposoben za delo. Alen pravi, da glede tega obstaja veliko neznank. "Če se sam pozanimaš, težko dobiš nek pameten odgovor. Vsak ti pove drugače. Upam, da bom dobil kakšne smernice. Morda se bom na začetku lahko zaposlil za 4 ure.“

Njegova največja motivacija je petletna hčerka, ki ga, kot pravi sam, ovija okoli prsta. "Včeraj sem jo še moral pitati, danes mi že ugovarja, da tega ne bo jedla in si sama izbira oblačila. Včasih se vprašam, kaj nas še čaka … (smeh) Zdaj me še upošteva, kaj bo pa čez deset let ... Včasih je težko biti strog oče. Samo to bom rekel, da točno ve, na katere gumbe mora pri meni pritisniti.“

Komentarjev 1
  • joze95 09:41 27.januar 2022.

    To ni sreča. Za neznano Slovenko ali Slovenca pač ni napotnica zelo nujno ampak redno in ti so namenjeni za odstrel. Roki so od enega leta do 2 let pod redno. Da ne bo pomote!