Magazin > VIP
11190 ogledov

Zvezda šova Zvezde plešejo v strahu za družino

svetlana cigoj POP TV
Tudi njen brat bo moral v vojsko.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v zgodnjih jutranjih urah naznanil invazijo na Ukrajino, od koder že poročajo o prvih smrtnih žrtvah. Ruski vojaki so v samo v nekaj urah prodrli vse do mest Harkova in Černigova, alarm je zadonel tudi v Kijevu, kjer se že od 4. ure zjutraj sliši obstreljevanje.

V glavnem mestu živi tudi družina Svetlane Cigoj, ki jo poznamo iz šova Zvezde plešejo. "Že zjutraj sem dobila klic. Za zdaj je mirno, napadli so le letališče in vojaške točke. Tako ne bo ostalo," je povedala za Žurnal24.

Ljudje bežijo iz večjih mest, iz katerih se vijejo dolge kolone avtomobilov. Gneča je tudi pred bankomati. "Ljudje bežijo iz večjih mest k družinam v manjše kraje ali v vasi, na vikende. Nihče ne more iz države, saj je razglašeno vojno stanje in so meje zaprte. Prekinjen je tudi letalski promet." 

Svetlana nam je zaupala, da ruskega napada nihče ni pričakoval. "Zato tudi takšna panika. Najbolj pa je presenetilo to, da je napadel ponoči. Pokanje se je slišalo že ob 4. uri, nad mesti ves čas letijo letala."

Vrhunska plesalka je vesela, da je z družino še lahko v stikih, se pa boji, da jim bodo izklopili internet. "Glede na pretekle izkušnje predvidevam, da bomo izgubili povezavo. Izklopijo omrežja, da se med sabo ni več mogoče pogovarjati."

V vojsko bodo vpoklicani vsi moški. Novinar Bild je poročal, da so na ulici ustavili celo njegovega prevajalca. "Vsi, ki so starejši od 18 let, bodo vpoklicani v vojsko, verjetno bodo morale v vojsko tudi ženske," pravi Svetlana, ki se boji za brata, saj si bo moral tudi on nadeti uniformo. "Seveda me je tega strah, situacija je nepredvidljiva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.