Magazin > VIP
2192 ogledov

Zvezda Velikih pokovcev zbolela za rakom, tako so ga odkrili

Kate Micucci TikTok
Kate Micucci ima raka na pljučih, čeprav nikoli ni kadila.

Kate Micucci, ki je v nadaljevanki Veliki pokovci igrala Lucy, je na TikToku razkrila, da je zbolela za rakom na pljučih. 43-letnica je že prestala operacijo. "Hitro so ga odkrili. Čudno, saj v življenju nisem pokadila niti ene cigarete. Bilo je presenečenje. Se zgodi. Dobra novica je, da so ga hitro odkrili in odstranili. Dobro sem," je povedala Kate.

Eden od sledilcev jo je vprašal, kakšni so bili njeni simptomi. "En parameter pri krvni preiskavi je bil močno povišan," je povedala in razložila, da je biomarker kazal na vnetje v telesu. Odšla je k zdravniku, ki je naročil rentgen srca, ki je odkril še senco na pljučih.

V Sloveniji letno diagnosticirajo okoli 1500 bolnikov z rakom pljuč, od tega okoli 40 odstotkov na Kliniki Golnik. "Umrljivost je še naprej dokaj visoka. Vsako leto zaradi te bolezni umre okoli 1200 bolnikov in tu imamo še velike možnosti izboljšave," je prepričana onkologinja Urška Janžič.

V registru desetletnih podatkov na Kliniki Golnik so spremljali okoli 6300 bolnikov. Med obolelimi še naprej prevladujejo moški, z leti pa vse večji delež zavzemajo tudi ženske. Povprečna starost ob diagnozi je 67 let in 85 odstotkov bolnikov je aktualnih ali bivših kadilcev.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.