Magazin > VIP
4025 ogledov

Zvezdnica iskreno o svojem boju: Na smrt me je bilo strah

selma blair Profimedia
Zbolela je za multiplo sklerozo.

selma blair | Avtor: Profimedia Profimedia
Jutri bo izšel dokumentarni film "Introducing, Selma Blair", ki govori o boju igralke Selme Blair z avtoimunsko boleznijo, multiplo sklerozo. Diagnozo je 49-letna zvezdnica dobila pred tremi leti, o bolezni pa je še pred objavo filma spregovorila za oddajo Good Morning America.

Da bi se javnost bolj posvetila tej bolezni in da bi pomagala drugim, je Selma začela posnetke svojega boja objavljati na družbenih omrežjih. Pri tem je bila brutalno iskrena. Med drugim je s sledilci delila fotografije, ki so nastale leta 2019, ko je po kemoterapiji ležala v bolnišnici in se borila za življenje. Zdravniki so ji nekoč rekli, naj se pripravi na smrt. Te besede so jo motivirale, da si je poiskala drugačno obliko pomoči, zato je pristala na presaditev matičnih celic in kemoterapijo. "Celo življenje me je bilo na smrt strah kemoterapije. Sem oseba, ki se je vedno odločila za holistični pristop zdravljenja, če je bilo le mogoče."

Zdravljenje je pomagalo in igralka, ki si želi nekoč spet stati pred kamero, se danes počuti dobro, ima pa težave z govorom in gibanjem. "Želim biti oseba, ki bo drugim s kronično boleznijo, invalidnostjo ali poškodbo pokazala, da lahko vse premagajo. Bil je le udarec. Vsi se soočamo z udarci."

 

 

 
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:41 14.oktober 2021.

    Ali sem kaj spregledal, vendar, od kdaj se multipla skleroza zdravi z kemoterapijo?!!!