Magazin > VIP
20 ogledov

Zvezdniki s skupnimi močmi proti revščini

Fergie in fantje so pobrali nagrado za najboljšo mednarodno pesem. (Foto: Flynet Žurnal24 main
Fergie, Scarlett Johansson in will.i.am iz Black Eyed Peas so se po spodbujanju mladih volivcev, naj volijo Baracka Obamo, odločili za nov boj, in sicer proti revščini.

Potem ko je izdal skladbi s prodemokratskim sporočilom Yes We Can in We are the Ones, je član zasedbe Black Eyed Peas will.i.am združil pevko Fergie in igralko Scarlett Johansson v novi misiji. Z glasbo bodo ozaveščali ljudi o globalni revščini.

Frontman je napisal pesem In My Name v podporo kampanji Globalni klic k akciji proti revščini. Skladba spodbuja prebivalce razvitih držav, naj opozorijo posamezne vlade na obljube državam tretjega sveta. Kampanja, ki se je začela leta 2005 v Braziliji, se zavzema za odpis dolgov, bolj pošteno trgovino in povečanje količine ter kakovosti pomoči najrevnejšim državam.

Akcija pa se pridružuje razvojnim ciljem tisočletja Združenih narodov za odpravo revščine. "Politiki so leta 2000 obljubili, da bodo odpravili revščino v naslednjih 15 letih," pove glasbenik will.i.am. "Zdaj morajo delati na tem, da bodo obljubo izpolnili." Pevec še pravi, da smo lahko "generacija, ki bo rešila problem revščine".

Pri snemanju videospota sta sodelovala tudi Wyclef Jean in Kirstin Davis, predvajal pa se bo na glasbenih programih.




 



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.