Magazin > VIP
3 ogledov

Zvezdniki se poslavljajo od MCA-ja

Adam Yauch
1/3
Reuters
Smrt člana skupine Beastie Boys je pretresla marsikaterega oboževalca ter mnoge zvezdnike. Sožalje je sporočil tudi Dalajlama.

Svet glasbe danes žaluje. Zapustil nas je še en veliki umetnik, MCA, ki je leta 1979 z Mikom D-jem in Ad Rockom ustanovil legendarno skupino Beastie Boys. Adama ne bodo pogrešali samo svojci, temveč tudi malo morje oboževalcev, med katerimi so tudi znana imena. Nekateri od njih so se prek Twitterja že poslovili od Beastie Boya: "Novica o Adamovi smrti me je zelo užalostila. Bil je čudovit glasbenik, režiser, oče in človekoljub," je zapisal komik in igralec Jimmy Fallon. Justin Timberlake je sporočil: "Zelo sem žalosten. Bil je pravi pionir umetnosti. Moje misli so z njegovo družino in najbližnjimi."

Sean Ono Lennon je zapisal: "Adam, počivaj v miru. Zelo te bom pogrešal." Boy George se je poslovil z besedami. "Kolega budist in del hip hop zgodovine. Počivaj v miru!" Glasbenica Sara Bareilles je sporočila, da je zelo žalostna, ter da ne more verjeti, Milla Jovovich pa je zapisala: "Izgubili smo enega največjih talentov. Moje misli so z njegovo družino in prijatelji. Beastie Boys za vedno!" Svoje sta dodala tudi Ben Stiller in Snoop Dogg, ki sta se od Adama poslovila takole: "Bil je čudovit glasbenik in filmar. Kakšna izguba ... Bil je odličen človek," Snoop pa je zapisal: "MCA, ti si legenda in pionir."

Od Adama, ki je izgubil bitko z rakom, se je poslovil tudi Dalajlama, s katerim se je Beastie Boy večkrat srečal. Že nekaj let je namreč živel po tibetantskih načelih, po navodilih tibetantskih zdravnikov je celo postal vegan. Predstavnik Dalajlama je v imenu verskega vodje dejal: "Adam nam je pomagal, da smo se zavedli, kako pomembna je glasba. Tibetanci se ga bomo vedno spominjali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.