Magazin > VIP
27 ogledov

Zvezdniku 155 tisoč za duševne bolečine

Jude Law Žurnal24 main
Jude Law, ki mu je tabloid News of the World tri leta prisluškoval, bo prejel odškodnino v višini 155 tisoč evrov. Izplačali bodo tudi njegovi bivši partnerici Sienni Miller ter številnim drugim znanim osebam.

Britanski rumeni medij News of the World je leta prisluškoval znanim osebam in na takšen način prišel do ekskluzivnih zgodb ter s tem do večje prodaje. Med slavnimi žrtvami velike medijske hekerske afere so se med drugim znašli igralec Jude Law, njegovo nekdanje dekle Sienna Miller in bivša žena Sadie Frost, nogometaš Ashley Cole, prijatelj britanskega princa Williama Guy Pelly in nekdanji britanski podpremier John Prescott, ki so se po izbruhu škandala lani odločili za tožbo korporacije Ruperta Murdocha News Group. S 37 od njih so včeraj na sodišču sklenili dogovor o odškodnini.

Najvišji znesek – 130 tisoč britanskih funtov oziroma skoraj 155 tisoč evrov – bo prejel Law, ki so mu vdrli v telefon in prisluškovali njegovim telefonskim pogovorom ter glasovni pošti od 2003 do 2006. Zvezdniku so sicer tudi nenehno sledili. "Menjaval sem mobitele, dal preiskati hišo, vendar so informacije še vedno prihajale v javnost. Začel sem dvomiti v svoje najbližje. Ni šlo za denar, želel sem le izvedeti, kaj se je zgodilo. To sem dolgoval svojim prijateljem, družini, pa tudi samemu sebi," je povedal Jude.

Njegova nekdanja žena Sadie Frost bo prejela izplačilo v višini 50 tisoč funtov oziroma okoli 60 tisoč evrov, John Prescott, Guy Pelly, ragbijski igralec Gavin Henson pa vsak po 40 tisoč funtov oziroma okoli 47 tisoč evrov. Podatki o višini zneskov, ki jih bodo prejeli Sienna Miller, Dani Minogue, Ashley Cole, nekdanja žena Noela Gallagherja Meg Matthews ter številni drugi, niso znani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.