Magazin > VIP
24 ogledov

Zvezdo je dobila tudi Zvončica

1/8
Žurnal24 main
Pravljična vila Zvončica, ki je postala ena izmed ikon Disneyjevega imperija, je v torek dobila svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih.

Drobna vila Zvončica, ki je Petru Panu pomagala otroke odpeljati na čarobni izlet v deželo Nije, je Disneyjev lik postala leta 1953 z animiranim filmom Peter Pan, kjer je bila upodobljena kot nagajiva vila s krili in izrazito žensko postavo. Upodobitev iz 1953 je mnoge ljubitelje izvirne zgodbe sicer zgrozila, je pa iz Zvončice ustvarila legendo.

Zvončica je na odkritje svoje zvezde, ki nosi številko 2418, prišla v svoji značilni opravi – kratki zeleni oblekici s krilci. Odkritje zvezde je sovpadlo z ameriško premiero animiranega filma Tinker Bell and the Great Fairy Rescue, v katerem je Zvončici glas posodila igralka Mae Whitman. Igralka Lucy Liu je postala vila Silvermist, Raven Symone pa je s svojim glasom vdihnila življenje vili Iderissi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.