Magazin
55 ogledov

Vložena buča z ingverjem

vložena buča Blanka Kefer
Ste že vlagali buče? Okusne so v kombinaciji z ingverjem in cimetom.

Sestavine:

Za 2 kozarca po 500 ml:

  • 1 kg mesa buče
  • 150 ml belega vinskega kisa
  • 300 ml vode
  • limona (sok in lupinica)
  • 1 ingver (manjši)
  • 1 cimetova palčka
  • 3 klinčki
  • 300 g sladkorja
  • 1 žlička soli

Priprava:

  • Za vloženo bučo z ingverjem in cimetom narežemo meso buče na majhne kocke. Vse sestavine, razen buče, zavremo, šele nato v prevretku skuhamo bučo na zob. Ko je buča skuhana, jo enakomerno porazdelimo po kozarcih ter jih zapremo.
  • Pečico ogrejemo na 180°C. Pekač napolnimo z vodo in vanjo postavimo kozarce z veliko razmaka med njimi. Ko začne voda v pekaču rahlo vreti, pečico ugasnemo, kozarce pa pustimo še ca. 30 minut.
  • Vloženo bučo z ingverjem in cimetom vzamemo iz pečice in hranimo v hladilniku.

Nasvet:

Vloženo bučo z ingverjem in cimetom hranimo v hladilniku in ima rok trajanja 6 mesecev.

več jedi iz buč poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.