Magazin
179 ogledov

Vojna nudistov v Franciji

Cap d'Agde: skoraj samo za slečene. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V nudističnem raju Francije vre – nemalo rednih obiskovalcev nudistične vasi Cap d'Agde se boji, da bodo njihovo priljubljeno letovišče označili za "evropsko prestolnico razuzdanosti".

V vojni sta se znašli "dve plemeni neoblečenih" – tako imenovani tradicionalni nudisti, ki si v največji evropski nudistični koloniji ob sredozemski obali še naprej želijo čisto tradicionalne nudistične počitnice, in nudisti "libertinci", ki naj bi bili zagovorniki svobodnega seksa. Tradicionalisti se že nekaj let pritožujejo, da nekoč mirno nudistično letovišče Village Naturiste "trpi zaradi vse več svingerskih klubov in vulgarnih hotelov". Pred dnevi so sestanek tamkajšnjega mestnega sveta spremljali sicer mirni protesti tradicionalistov, ki pa trdijo, da se oni in njihovi otroci soočajo z voajerizmom in ekshibicionističnim obnašanjem, "vključno s seksom v javnosti". Nič manj tradicionalisti niso jezni zaradi "deviantnih prišlekov, ki se sprehajajo kar v oblekah in se posmehujejo pravim nudistom".

"To so divje živali!"
Neodvisna lokalna svetovalka Florence Denestebe je v imenu tradicionalistov prosila župana, naj ukrepa, "preden se zaradi preveč seksualnega ugleda zgodi eksplozija razuzdanega obnašanja". Eden od tradicionalistov, ki že dolga leta hodijo v Cap D'Agde, je povedal: "Stanovanje smo tu kupili pred 34 leti, ker smo hoteli živeti goli, živeti s soncem. Hoteli smo naravno življenje. Zdaj nas obkrožajo divje živali." In kaj pravi župan? O pritožbah tradicionalistov bo premislil, lokalni predpis, ki mladoletnikom prepoveduje vstop v klube dvomljivega slovesa, je sprejet, uradnih pritožb tradicionalistov pa letos ni dobil. "Menjanja spolnih partnerjev in razuzdanega obnašanja nismo izumili na Cap d'Agde. To je že deset let družbeni trend. Nočem soditi seksualnih navad drugih ljudi in ne morem postaviti policistov za vseh 40 tisoč nudistov."

40 tisoč nagcev naenkrat
V naturističnem letovišču Village Naturiste du Cap d'Agde, katerega začetki segajo v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, se vsako poletje zbere do 40 tisoč nudistov hkrati. Apartmaji, kampi, hoteli, trgovine, restavracije, marina, pošta, banka in dva kilometra dolga plaža – vse to je namenjeno francoskim nudistom, ki se jim vsako poletje pridruži na tisoče tujcev. "Ko le ne bi bilo libertincev," pravijo tradicionalisti, ki jim gresta v nos "popolni hedonizem in ekshibicionizem" libertincev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.