Magazin
24 ogledov

Vozovnice od 129 evrov

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Potovanja z letalom so danes vse ugodnejša, kljub temu pa bodite pozorni na skrite stroške.

Poletite z vročim sedežem v izbrane evropske prestolnice, je akcija Adrie Airways, pri kateri je cena povratne vozovnice 119 evrov in vsebuje vse letališke pristojbine in druge dajatve rezen stroška rezervacije.

Preden se odločite za nakup vozovnice, cene preverite pri konkurenci. Iz Ljubljane lahko denimo letite še z nizkocenovnikom Easyjet v Milano, Pariz in London. A pozor pri prtljagi: če potujete z ročno, doplačila ni, sicer pa lahko znaša tudi do 22 evrov (če plačate prek spleta, pa pol manj).

"V prvih dneh akcije smo prodali približno tisoč sedežev oziroma 500 letalskih povratnih vozovnic (v akciji vroči sedež)." Tako nam je v petek sporočila Petra Kjuder, ki je pri Adrii Airways odgovorna za odnose z javnostmi. Še enkrat so opozorili, da cena 119 evrov – toliko namreč stane povratni let v akciji slovenskega nacionalnega letalskega prevoznika –, ne vključuje stroška rezervacije.

Cene tudi do 149 evrov
"Pri nakupu prek spletne strani ali prek našega klicnega centra za rezervacije in informacije je strošek rezervacije deset evrov, prek naših prodajnih mest pa 30 evrov," so nam pojasnili. To pomeni, da je končni strošek za potnika vsaj 129 evrov (ali 149 evrov). Seveda če potujete pod pogoji, ki jih določa Adria. Na Adrio Airways smo poslali prošnjo, naj nam posredujejo informacijo o tem, koliko sedežev je na voljo za katero prestolnico. "Na to vprašanje vam žal ne moremo posredovati odgovora, saj se število sedežev po posameznih destinacijah prilagaja povpraševanju," je zapisala Kjuderjeva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.