Magazin
16 ogledov

Vrnite se v čas srednjega veka

Vitezi bodo uprozorili tudi bitko, ki temelji na zgodovinskih dejstvih iz leta 1 Žurnal24 main
Na ruševinah gradu Ortenburg v Špitalu ob Dravi se po treh letih premora vrača veliki Srednjeveški festival, ki bo trajal od 1. do 3. maja.

Festival je odlična priložnost, da podoživite avtentični način življenja in običajev iz 14. in 15. stoletja. Neprofitno združenje Condottieri Mauriziani 1475, ki ima sedež v Beljaku, je k sodelovanju povabilo 30 skupin iz 10 držav. Na festivalu bo Slovenijo zastopalo društvo Druščina zlate ostroge.

V treh dneh festivala boste lahko podoživeli čas srednjega veka in si vsak dan ogledali prave viteške boje. Vitezi bodo med seboj tekmovali v lokostrelstvu, metanju kopja in mečevanju. Pod gradom bodo postavili pravi srednjeveški trg z več kot 30 trgovci, kjer bodo prodajali najrazličnejše srednjeveške izdelke. Tudi kulinarika bo prilagojena takratnemu obdobju. Čez dan pa bosta obiskovalce zabavali glasbeni skupini Rhiannon iz Linza in Schangesellen z Dunaja.

Organizatorji pa obljubljajo poseben program za najmlajše, ki se bodo lahko udeležili ježe konj, barvanja obraza, lokostrelskih in gledaliških delavnic, se učili žongliranja in prisluhnili pripovedovanju zgodb. Dodatne informacije najdete na www.bellum-viritim.at.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.