Magazin
15 ogledov

Vrnitev legende

Jaguar se namerava lotiti še oživitve e-typa. Žurnal24 main
Po uspešnem začetku prodaje XF, naslednika S-typa, Jaguar pripravlja še eno novost. Če lahko verjamemo ugibanjem v medijih, naj bi britanski proizvajalec avtomobilov kmalu predstavil svoj najbolj legendarni avtomobil, famozni E-type.

Avtomobil naj bi pokazal zobe porscheju 911 in nedavno predstavljenemu Audijevemu modelu R8. Britanci verjamejo, da bo Jaguar z omenjenim vozilom pritegnil povsem nove kupce. Prihodnji E-type, za katerega se še ne ve točno, kako se bo imenoval, bi moral biti predstavljen leta 2012, narejen pa naj bi bil na skrajšani šasiji novega XJ.


Bo obraz novega jaguarja podoben temu? Preostane nam le čakanje. © Jaguar

 

Kar se oblike tiče, je za zdaj znano, da naj bi jo navdihnil model XF, poganjal pa naj bi ga 4,2-litrski motor V8 in petlitrski V8 z najvišjo močjo 367 kW/500 KM. Za zanesljivost na cesti naj bi poskrbela magnetna obesa. Več o nasledniku E-typa naj bi bilo znano po predstavitvi novega XJ.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.