Magazin
17 ogledov

Vrnitev pozabljene

Žurnal24 main
Miro Petek: V Sovinem gnezdu. Založba Pivec, 2010. Cena: 25 evrov.

Sovino gnezdo vam bo všeč, če ste zagovornik Janeza Janše. Če niste, se zanj najbrž ne boste kaj prida zmenili. Tako pač kot pri večini političnih knjig ...

Poslanec SDS in nekdanji novinar Miro Petek je sestavil podrobno kronologijo afere Sova in dogodke komentiral z zornega kota svoje politične opcije.

Se še spomnite, kako se je afera začela? Janševa vlada je v začetku leta 2007 sestavila komisijo, ki naj bi preverila delovanje Sove. Komisija, ki jo je vodil takratni pravosodni minister Lovro Šturm, je prišla v obveščevalno-varnostno agencijo in sprožila val dogodkov, ki so skoraj poldrugo leto burili Slovenijo. Zadnji odmevnejši dogodek je bilo poročilo o domnevnem dogovarjanju Janše in Iva Sanaderja o incidentih v Piranskem zalivu.

Knjiga predvsem razloži, kako so dogajanje razumeli na Janševi strani. Avtor je bil med parlamentarci, ki so preiskovali dogajanje, zato zgodbo zelo dobro pozna.

Afera je danes že skoraj pozabljena. Nič čudnega, še preden se je polegla, so se začele vrstiti nove: washingtonska depeša, Patria, Ultra, bulmastifi ... Slovenija dobesedno pada iz afere v afero. Priložnosti za pisce takšnih zgodb ne bo zmanjkalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.