Magazin
25 ogledov

Vroča božja linija

Žurnal24 main
"To je glas Boga. V tem trenutku ne morem govoriti z vami. Prosim pustite sporočilo," se oglaša tajnica na odzivniku telefonske številke, ki so jo nizozemski umetniki rezervirali za boga.

Na Nizozemskem so po poročanju britanskega spletnega portala bbc.co.uk odprli umetniško razstavo, na kateri bodo ljudje lahko klicali na telefonsko številko, ki je rezervirana za Boga. Vroča božja linija je po navedbah avtorjev razstave namenjena temu, da bi posvetili pozornost spremembam, kako danes človek dojema religijo.

Nizozemski umetnik Johan van der Dong je mobilno telefonsko številko izbral, da bi pokazal, da je bog dostopen povsod in ob vsakem času, je po pisanju spletnega portala poročal Radio Netherlands. V instalaciji v nizozemskem mestu Groningen sporočilo na telefonski številki pravi: " To je glas boga, v tem trenutku ne morem govoriti z vami. Prosim pustite sporočilo."

Zaupnost
Vroča linija je uradno odprta od danes naprej, bila pa je že aktivna v preteklem tednu, ko se je že nabralo okoli tisoč sporočil. Sporočila bodo ostala zaupna in ne bodo sestavni del umetniškega projekta. Van der Dong je za Radio Netherlands dejal: "Nisem pastor, sem umetnik. Ne bom poslušal sporočil. Naj ostanejo skrivnost med Gospodom in ljudmi, ki ga kličejo."

Kritike
Kritiki so mnenja, da bo projekt prizadel verska čustva religioznih. Tiskovna predstanica razstave Susanna Groot je povedala, da z instalacijo nimajo namena komur koli posmehovati. " Včasih bi odšli v cerkev moliti k bogu, danes pa imate to možnost, da opravite telefonski klic in svojo molitev opravite na moderen način." Namen razstave pa je spodbuditi debato o prioriteteh modernega načina življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.