Magazin
61 ogledov

Vsa barvitost otroške sobe

1/30
Žurnal24 main
Otroška soba je prostor, kjer se prepletajo ustvarjalna energija, učenje in igranje. Funkcionalno in kreativno urejena soba namreč vpliva tudi na otrokov razvoj, vedenje in razpoloženje.

Barve za ustvarjalnnost
Tople in svetle barve dvigujejo otrokovo ustvarjalnost in dejavnost, zato ni vseeno, kakšne barve je otroška soba. Stene in strop lahko popestrite z oblaki, soncem, luno in zvezdami, živalmi ... Nekateri strokovnjaki namreč verjamejo, da vsi taki simpatični detajli spodbujajo domišljijo. Na steni je zelo dobrodošla tudi tabla, na katero bodo otroci lahko pritrjevali svoje risbe, pohvale iz šole, prve spise ...

Skupen projekt
Otroke vprašajte, kaj jim je všeč in kaj ne, in se skupaj lotite urejanja sobe. Barvanje sten, izrezovanje figur iz kartona, ki jih boste potrebovali za poslikavo sten, razpostavljanje igrač in knjig so področja, kjer otroci običajno z navdušenjem sodelujejo. In ker so radovedni in polni domišljije, so njihove ideje velikokrat odlične.

Funkcionalne police
Prostor pridobite s policami. Za igro in druge dejavnosti otroci potrebujejo veliko prostora na (toplih!) tleh. Dobra in preprosta rešitev za "umik" oblačil, igrač, knjig, športne opreme in vsega ostalega so že stenske police in predali pod posteljo, proizvajalci otroškega pohištva pa ves čas ponujajo nove domislice, kako pridobiti prostor za shranjevanje. "Osvobojenega" prostora na tleh bo zato malo več.  

Nekaj sob si lahko ogledate v galeriji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.