Magazin
1292 ogledov

Vse, kar morate vedeti o ščegetavčku

Stimuliranje ščegetavka je lahko prijetno tudi, če ob tem ne doživite orgazma. Z Žurnal24 main
Ščegetavček se pri vseh ženskah nahaja na približno istem mestu, razlike pa so v njegovi velikosti, občutljivosti in občutku, ki ga povzroča njegovo draženje.

Večina strokovnjakov se strinja, da ženske na draženje ščegetavčka reagirajo različno, zato prihaja do zmotnega mišljenja, da ga imajo samo nekatere ženske.

Občutljivost je po mnenju nekaterih ekspertov odvisna od količine paraurethralnih žlez v okolici klitorisa, spet drugi pa so prepričani, da omenjene žleze pri doživljanju orgazma igrajo manjšo vlogo in da je orgazem, do katerega pride z draženjem žlez popolnoma, drugačen od klitoričnega.

Ni nujno, da je stimuliranje vagine všeč vsaki ženski. Nekaterim to namesto vzburjenja povzroča neprijeten občutek.

Ščegetavček se nahaja na sprednji steni vagine. Kako globoko v vagini je, pa je odvisno od posameznice. Ker oklepa uretro, ga je (vsaj za žensko) lahko najti, občuti pa se kot niz surovih trdih grebenov ob gladki vaginalni steni.

Ni nujno, da je stimuliranje vagine všeč vsaki ženski. Nekaterim to namesto vzburjenja povzroča neprijeten občutek. In če je tako, to pač črtajte s seznama posteljnih aktivnosti.

Eksperimentirajte sami s sabo
Je pa dobro, da se najprej sami poigrate z njim in šele nato v to "vprežete" svojega partnerja. Pred samim podvigom izpraznite mehur, saj boste tako veliko bolj sproščene. S prsti poiščite grebene in jih nežno drgnite navzgor in navzdol. Namesto prstov lahko uporabite tudi ukrivljeno igračko. Če vam občutek ni všeč, prenehajte, orgazem lahko dosežete tudi na druge načine. Če vam prija, poskušajte odmisliti potrebo po uriniranju, dokler ne doživite orgazma. Ko začutite, da se bliža vrhunec, poskusite svoje vaginalne mišice potisniti navzven. To vam bo pomagalo, da ga lažje dosežete. Lahko se zgodi, da vam bo ob tem iztekla spolna tekočina oziroma tako imenovana ženska ejakulacija.

Stimuliranje ščegetavka je lahko prijetno tudi, če ob tem ne doživite orgazma. Zato le uživajte, morda boste sčasoma prišli tudi do tega. Eksperimentirajte z različnimi načini drgnjenja in pritiska.

Pri oralnem seksu vključite tudi prste. Na ta način boste dosegli močnejšo reakcijo. Uporabljajte spolne igračke, še posebno takšne z ukrivljeno konico. Kombinirajte jih z oralnim seksom. Veliko žensk pravi, da so vibratorji najboljši način za zdražitev ščegetavčka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.