Magazin
388 ogledov

Vsi njeni orgazmi

Pustita domišljiji prosto pot. Žurnal24 main
Ženski orgazem (žal) še vedno ni povsem pojasnjen. Drži, da kar od 85 do 90 odstotkov žensk lahko doživi orgazem, a od tega le tretjina med spolnim odnosom.

Dr. Beverly Whipple, predsednica Svetovnega združenja za seksologijo, zato na osnovi zgornjih podatkov poudarja, da orgazem ne sme biti cilj spolnosti: ''Razočaranje, ki ga partnerja doživljata zaradi odsotnosti orgazma, je namreč veliko. V odnosu, katerega glavni cilj je užitek, je zato dovolj že spolna dejavnost kot taka.''

Hmmm … Pa naj se s tem resnično zadovoljimo? Tolažba Whipplove je sicer dobronamerna, a ni zadovoljiva. Dobesedno. Kako torej najti način za ženski vstop v nebesa?

Poti so pred vami.

Igrajte se. © iStockPhoto

 
Klitorični orgazem
Ker ga glede na druge oblike orgazma doživi največ žensk, sledi tolažilni podatek – to je najintenzivnejši orgazem! Vrata v tovrstni raj se odprejo s stimulacijo klitorisa (ta ima več kot osem tisoč živčnih končičev) in njegove neposredne okolice. Mnogo jih ne ve, da je večina tega dragulja skrita v nožnici: klitoris se namreč drži vlakna v nožnici, dolgega za polovico prsta, to pa ima dva podaljška, tako imenovani nogi, dolgi približno enajst centimetrov. Klitoris se konča v obliki bunčic.

Klitorični orgazem se konča s krči v nožnici, pri njegovem izbruhu pa dejavno sodeluje ves klitoris, skupaj z mišicami, na katere je pritrjen. Ker je tako "velik'', ni nič čudnega, da je tak orgazem lažje doseči kot vaginalni orgazem.

Vaginalni orgazem
Kako ga doživeti? S stimulacijo G-točke oziroma pritiska na maternični vrat in/ali steno nožnice. G-točka, ki se imenuje po svojem odkritelju, nemškem fiziologu Ernestu Grafenbergu , je med sramno kostjo in materničnim vratom. Gre za gobasto vlakno, ki ob vzburjenju nabrekne. Ker je to čudežno točko zelo težko najti, strokovnjaki svetujejo nekaj tehnik, s katerimi jo on lažje stimulira, ona pa hitreje konča v omami:
  • Ženska naj leži na hrbtu in naj dvigne medenico tako, da je zunanji del nožnice ob njegovi medenici. Penis je tako naravnan proti G-točki, pri čemer se sočasno vzburi tudi klitoris. Lažje bo, če si ženska pod zadnjico podloži še blazino.
  • Nožnico med predigro dražite z dvema prstoma; globlje ko boste šli, večja je verjetnost, da boste razdražili čelno steno nožnice, kjer je G-točka.
In prav zaradi tega, ker mora moški penetrirati pod točno določenim kotom, ta orgazem doživi veliko manj žensk kot klitorični orgazem.

Mešani orgazem
Gre za kombinacijo zgoraj omenjenih orgazmov. Tak orgazem, ki se začne zaradi stimulacije klitorisa, postane veliko intenzivnejši, če partner ob tem stimulira še žensko nožnico.

Ste mislili, da so izčrpana vsa ''sredstva'', ki vodijo do čarobnega cilja? Nikakor.

Od zadaj je lahko zelo divje. © iStockPhoto

 
Analni orgazem
Druga največja koncentracija živčnih končičev v našem telesu je v anusu. In prav zato je analni orgazem drugi najmočnejši med orgazmi. Aleluja za moške, ki ga (večinoma) obožujejo! A pozor – ne napadajte svoje levinje na silo in brez občutka, saj pomanjkanje sproščenosti vodi do velike bolečine. A ko in če se ženska navadi na omenjeni orgazem, ta v njej zbudi nagon po še. In še.

Analna odprtina je sicer močna mišica, ki se ob vsakem stiku krči. Ker je ožja od nožnice, tudi moškemu omogoča močnejši orgazem zaradi pritiska, ki ga čuti ob vstopu.

Obstaja pa še ena ženska erogena cona, ki si gotovo zasluži vso pozornost: U-točka . Ste že sploh slišali zanjo? Je na robu odprtine sečevoda, neposredno pred nožnično odprtino. Preplavljena je z veliko živčnimi končiči, zato je orgazem prek te točke najlažje doživeti z ''oralnim pristopom'': večina žensk bo uživala, če jih na tem mestu dražite z jezikom.

 

Preberite še:

Mislite, da veste vse o seksu?

Resnice in neresnice o seksu

Postelja, ki uči Kamasutro


Psihični orgazem
Tega sicer doživijo le redke ženske, a to še ne pomeni, da ne obstaja. Nekatere ga doživijo že zgolj s fantaziranjem. Tako doživeti orgazem dokazano ni drugačen od tistega, ki ga dosežete s fizičnim dotikom. Sicer pa – morda ste se kdaj že zbudili z mokrimi hlačkami in pravzaprav veste, o čem je govora.

Pa čim daljši polet v svetu omame!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.