Magazin
32 ogledov

"Vsi so nori na techno"

Surgeon Arhiv organizatorja
Trdo in pravilno bo nocoj v ljubljanskem F Clubu. Surgeon, utelešenje industrijske čvrstosti in subverzivnega techna, se bo pri nas ustavil na najbolj komati serialki v deželi.

Po več kot desetih letih ste lani izdali nov album Breaking The Frame. Kako to, da ste potrebovali toliko časa?
Bil sem zelo zaposlen z drugimi izdajami, didžejanjem in remiksanjem. Ta album sem ustvaril tako, kot sem hotel, brez kakršnihkoli skrbi, kako in kdaj naj bi nastal.

Ste eden od pionirjev digitalnega didžejanja. Kaj je bil vzrok, da ste se ločili od plošč in se odločili za digitalno platformo?
Po mnogih letih didžejanja s ploščami so postale dostopne tudi druge DJ-tehnologije, nekaj sem jih preizkusil in se odločil, da mi bolj ustreza novodobna tehnologija. Nisem navezan na točno določen format, saj ima vsak svoje prednosti in slabosti.


Kaj menite, kaj se je z digitalizacijo v svetu glasbe spremenilo?

Spremembe so neizogibne, izogibanje le-tem ustvarja le bolečino.

Vaš urnik je precej zapolnjen. Pred kratkim ste nastopili v Los Angelesu, nameravate pa tudi v Nemčiji, Španiji, na Irskem in drugod. Je katera publika prav posebno nora na techno?
Vsi so nori na techno, vendar je povsod enako, ko enkrat začutiš publiko. To mi daje zelo dober občutek glede sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.