Magazin
38 ogledov

Vstopite v pomlad na vrtu

Narcise občudujte na Golici. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ob 10. uri se v botaničnem vrtu v Ljubljani začenja vrtna zabava.

Dihaj z mano v Botaničnem vrtu je geslo, s katerim "staro in mlado" danes vabijo k preživetju športno in kulturno razgibanega dne v vrtu z 200-letno tradicijo. Dogodek, primeren za družine, ob dnevu prostovoljstva prirejata organizacija Art of Living Slovenija in Slovenska filantropija. "Namen dejavnosti je z igro otrokom prebuditi čut za okolje, ki ga bodo spoznali prek različnih delavnic, razporejenih skozi ves dan," pojasnjuje Vesna Klemenčič iz Art of Living Slovenija.

Seznanite se z grabljicami
Jutranje dogajanje se bo začelo s potepom po Botaničnem vrtu, na katerega bo otroke popeljal botanik. Otroke bo motiviral s "pomladansko oskrbo vrta", pri kateri bodo mladi vrtnarji med drugim grabili zelenice, zasajevali, pospravljali po vrtu in pobirali odpadle vejice. Ob 11.15 bodo lahko otroci pod vodstvom likovnega pedagoga z barvicami na papirju ustvarjali domišljijske rastline, stvaritve pa bodo obesili v razstavnem prostoru Botaničnega vrta. Prebudili pa bodo lahko tudi svojo gledališko žilico, saj bo ob 13.45 na vrsti lutkovna delavnica, na kateri bodo z lutkarjem ustvarili predstavo na temo varstva okolja.

Protistresno za odrasle
Da se bodo v Botaničnem vrtu poleg otrok lahko sproščali študentje in drugi odrasli, bodo poskrbeli z enournimi delavnicami ob 12.30. Otroci bodo spoznavali jogo z opazovanjem igranja živali, študenti se bodo učili tehnik dihanja za umiritev in večjo zbranost pri učenju, drugim odraslim pa bodo predstavili tehnike obvladovanja stresa na delovnem mestu in sproščanja. Vstop na dogodke je prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.