Magazin
25 ogledov

Wolfenstein – uničiti nacistično gnezdo

1/7
Žurnal24 main
Dolgo pričakovana igra je končno padla tudi v naše roke.

PLATFORMA: PS3, Xbox360, PC

Če se vam naslov zdi znan, je to zato, ker ima igra zelo pestro zgodovino. Vse se je začelo davnega leta 1981, ko je izšla igra Castle Wolfenstein, in leta 1984 Beyond Castle Wolfenstein. Obe igri sta bili pisani za Apple II in kasneje dosegljivi tudi na sistemih Dos in Commodore 64. Igri sta bili arkadni in sta spominjali na Pac-Mana. Grafika je bila robata, tako da je igralce lahko pritegnila le njena zgodba. Velik korak naprej, ki je igro tudi zapisal v zgodovino 3D-iger, je bilo nadaljevanje z naslovom Wolfenstein 3D, ki je izšlo leta 1992 in je bilo namenjeno imetnikom PC-ja. V tistem času skoraj ni bilo računalnika, na katerem se ne bi znašli nacisti, ki so lovili glavni ameriški lik, Williama B. J. Blazkowicza. Spear of Destiny je izšel še isto leto in govori o tem, kar se je dogajalo pred omenjeno zgodbo. Sledita še dve igri, od katerih je ena multiplayer igra za PC, druga pa prva s tem naslovom za konzolo PlayStation. 

 

Konec lanskega leta smo dobili svežo igro, ki nosi preprost naslov Wolfenstein. Gre za odlično strelsko igrico v prvi osebi, v kateri ima glavno vlogo B. J. Blazkowicz. Ta je na poti do fiktivnega nemškega mesta Isenstadt, kjer sodeluje z dvema skupinama, ki mu dajeta vedno nove naloge in orožje. Med arzenalom boste našli devet osnovnih orožij, od katerih so tri fiktivna. Gre za Particle Cannon, Tesla Gun in Leichenfaust 44, brez katerih si težko predstavljate določene nivoje. Vsa orožja je mogoče nadgraditi. Razen orožja vam pomagajo tudi kristali v medaljonu, s katerimi premagujete ovire. Eden ima nalogo, da upočasni čas, drugi, da poboljšate svojo zaznavo okolja, in tako dalje. Med igro naberete štiri, ki jih je pozneje mogoče tudi nadgraditi, za kar boste seveda morali odšteti nekaj denarja.

OCENA: 9/10

Glavna naloga je uničiti nacistično gnezdo, ki se je v mesto naselilo z nalogo, da pridejo do določenih kristalov, s katerimi želijo doseči Črno sonce. Lokacije ne obsegajo le mesta, ampak tudi njegovo okolico. Tako so akcije zelo pestre, saj se enkrat bojuješ v mestni kanalizaciji, drugič pa na vaških poteh.

Igra temelji na ID Tech 4, na osnovi katere sta narejeni tudi igri Doom 3 in Quake 4. Razen dobre osnove se igra ponaša še z zelo dobrimi vizualnimi globinskimi učinki, mehkim senčenjem in postprocesiranimi efekti, ki tej igri dajo polno kakovost.

Vsekakor se boste z igro ukvarjali kar nekaj časa, ko pa boste prišli do konca, vam je še vedno na voljo igranje igre v Multiplayer možnosti.

Igro toplo priporočam vsem v teh zimskih časih, da vam požene kri po žilah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.