Magazin
13 ogledov

X-men origins – WOLVERINE

1/7
Žurnal24 main
Po naključju je izid igre spremljal tudi izid filma in zgodba se po filmu tudi zgleduje.

Ta je postavljena pred čas, v katerem se odvija filmska trilogija, ki smo jo že lahko spremljali v filmih od leta 2000 do 2006. Korenine Wolverina namreč segajo daleč nazaj v sredino 19. stoletja, kjer je služil vojsko, a je bil nemudoma rekrutiran v posebno enoto, kjer razvijajo X-orožja. Kmalu izvemo, da gre za ljudi s posebnimi močmi.

OCENA: 7/10

X-men Origins – Wolverine že na začetku nakaže, da gre za najboljšo igro, ki se naslanja na katerikoli film ali strip iz serije Marvel ali D. C. Comics. Igra je za razliko od drugih iz serije Marvel, ki so ponavadi namenjene mlajši populaciji, tokrat namenjena zgolj polnoletnim. Zakaj je tako? Ker je težko narediti neagresivno igro o človeku, ki ima na rokah ogromna rezila za sekljanje sovražnika. Da, res je, v igri boste videli veliko krvavih prizorov in akcije. In prav te naredijo igro zelo dinamično. Presenečen sem bil nad velikim številom različnih sovražnikov, ki popestrijo igro. Prav tako so končni nivoji polni junakov iz Marvelove zapuščine, s katerimi se morate pomeriti.

PLATFORMA: PS3, PS2, PSP, PC, Xbox360, Wii, Nintendo DS

Igra je naredila korak naprej v razvoju sistema poškodb, saj se pri večjih poškodbah spreminja tudi razpoloženje lika. Vizualizacija in prikaz akcij sta napredovala. Sovražnika, ki ga premagate, lahko zdaj odnese na nevarne dele, kjer se zaletijo v špičaste dele stene ali druge prepreke. Wolverine se ponaša tudi z zelo aktualnimi načini, kako pokončati svoje sovražnike. Izostril je tudi svoja čustva, s katerimi si pomaga do cilja. Najboljša novost je povezana s premagovanjem razdalje do sovražnika v kratkem bliskovitem skoku, kjer se nenadoma znajdete sredi akcije. Prav tako se Wolverinova jeza kopiči, in ko doseže vrhunec, so njegovi napadi veliko bolj smrtonosni.

Igra ni bila najbolje sprejeta pri kritikih. Vsekakor pa jo je bolje odnesla verzija Uncaged Edition, ki je bila izdana samo za PS3, Xbox 360 in PC. Ljubiteljem bo igra zagotovo všeč. Glede na padajoče cene zaradi recesije je tudi ta veliko dostopnejša.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.