Magazin
60 ogledov

Z otoka na ... še dva otoka!

Malta Janez Zalaznik
Možnost. Za 20 evrov na Gozo in Comino.

Za razliko od Malte manjši otok Gozo, na katerega s severa Malte vsako uro vozi trajekt (povratna vozovnica 4,65 evra na osebo in 15,70 evra za avto), ni prenaseljen in ponuja več miru. Lep je razgled na naselja na vrhu grebenov, kjer vedno kraljuje cerkev, med potapljači slovi modra luknja, za druge pa je na istem mestu nad morjem naravni slavolok, ki so ga poimenovali azurno okno. Kdor bi Gozo želel prekolesariti, mora računati na precej klancev.

Malta | Avtor: Janez Zalaznik Janez Zalaznik



Na otoku Comino, kamor te za deset evrov zapeljejo z večjim čolnom, pa je čudovita modra laguna, ki jo upravičeno uvrščajo med najlepše plaže na svetu. Splača se zgodaj vstati in ujeti prvi čoln, ko tam ni še skoraj nikogar. Poletne fotografije, ko laguno okupira stotnija čolnov in ladij, so prav strašljive. Na Cominu, kjer živi le nekaj ljudi in je en sam hotel, ki je zdaj zaprt, je bil posnet del filma Grof Monte Cristo. Kdor ga je gledal, bo stolp svete Marije iz leta 1618 prepoznal kot njegov zapor in klif pod njim, s katerega so ga vrgli v morje.

Komentarjev 1
  • lunnatic 21:25 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko