Magazin
1394 ogledov

Z otroki na pot

Popotovanje z otroki je izziv. Ga boste sprejeli? Žurnal24 main
Obvezna oprema na potovanju z otroki je primerna obutev in domača lekarna.
Eva in Klemen Boštjančič sta z devetmesečno hčerko odšla na Bali in Lombok, ko je bil sin star 10 mesecev, pa v Arabske emirate. "Najbolj pogumno potovanje je bilo, ko je bil tretji otrok star tri mesece in smo šli v Nikaragvo. Potovali smo z dvema velikima nahrbtnikoma, tremi otroki in vozičkom. Dojenček je v svoji lupinici opazoval ljudi. Ko je hotel, je spal, mi smo pa potovali naokrog," razlaga Eva.

Se pravi, da ni starostne omejitve, kdaj potovati z otrokom?
Ne. Najtežje je potovati, ko je otrok star od šest mesecev do leta in pol. Pri tej starosti daje vse v usta in ga ni strah ničesar. Takrat je v eksotičnih državah bolje izbrati hotel malo višje kategorije. Izogibali smo se področjem z malarijo in rumeno mrzlico.

Na kaj morajo starši paziti, ko grejo z otroki na potovanje?

Če se starši čutijo kos potovanju, ne bo problemov. Tudi če se kaj zgodi, imaš kreditno kartico, s katero si lahko privoščiš najboljšega zdravnika. Poleg tega si lahko s kateregakoli konca sveta v enem dnevu z letalom v Evropi.

Kaj je obvezna oprema, če greš z otroki na pot?
Primerna obutev in domača lekarna: antibiotik, higienski robčki, obliži, ki lahko nadomestijo šive, in razkužilo.

Imate še kakšen nasvet za starše, ki potujejo z otroki?
Hiti počasi. Naj starši poslušajo predvsem sebe: če se bodo sami počutili varne, potem bodo tudi otroci zadovoljni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.