Magazin
33 ogledov

Za kosilo 2.000 kalorij

Najstniške želje po hrani so posledica rasti in razvoja. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Med odraščanjem fantje lahko pojedo tudi več, kot potrebujejo.

Odraščajoči dečki so za kosilo sposobni pojesti tudi dva tisoč kalorij in več, kar ni vedno najbolj zdravo, kljub povečanim potrebam po energiji. Študija, iz katere izhajajo navedbe, je bila objavljena v strokovni reviji American Journal of Clinical Nutrition.

Debeli tudi, ko odrastejo. Več različnih mednarodnih raziskav je že pokazalo, da predebeli otroci in najstniki zrastejo v predebele odrasle, zato kljub vsemu previdnost ni odveč. Poskrbite za zdravo prehrano z veliko sadja in zelenjave.

Omejitve le debelim
Študija je opozorila na dejstvo, da morajo biti starši pozorni na to, kaj njihovi najstniški otroci jedo, omejitve glede količine hrane pa naj postavijo le čezmerno težkim. Telo ob odraščanju namreč potrebuje veliko energije, in če otrok kljub obilici hrane ohranja vitkost, ni razloga za skrb. V nasprotju z dečki se najstnice prehranjujejo veliko zmernejše, pri njih so napadi lakote redkejši.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.